Hét zomerfeest Feria de Malaga

Het beroemde zomerfeest van Malaga stad

Update 10/1/2020

Het beroemde zomerfeest Feria de Malaga of Feria de Agosto wordt altijd midden in augustus gehouden en zal dit jaar van 15 t/m 22 augustus 2020 zijn. De Feria de Malaga is één van de meest bekende en drukbezochtste feesten van Andalusië en is bijna net zo bekend als haar grote zusje Feria de Abril in Sevilla.

Tien dagen vol muziek, dansen, eten, drinken en cultuur waarbij de festiviteiten woensdagavond 14 augustus al beginnen met een vuurwerkspektakel en optredens op het strand van La Malagueta. Rond middernacht van 14 op 15 augustus wordt het feest door de burgemeester van de stad en bekende Malagueño of Malagueña geopend en gaat het feest los!

Fleamenco dansen op straat in Malaga

Op de eerste officiële feestdag start rond elf uur ’s ochtends de bekende Romeria de la Virgen de la Victoria. Deze optocht met paardenkoetsen en dames en heren in de hun prachtige traditionele kleding rijdt vanaf het stadhuis door het centrum van Malaga naar de basliliek.

Verder heeft iedere dag van deze feestperiode een beetje hetzelfde schema. Overdag (feria de dia) begint rond 14:00 ’s middags de feestdag. Er zijn kleine marktjes, muziekoptredens en heel veel Flamenco en Verdiales gedans in het mooie historische centrum van Malaga. In de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Malagueta zijn tijdens de feria dagelijks stierengevechten.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto’s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt.Thumb up blauw

’s Avonds (feria de noche) wordt vanaf een uur of 21:30 verder gefeest op het festivalterrein Real del Cortijo de Torres even buiten de stad.Het terrein staat vol tenten (casetas) van restaurants, clubs en familie’s. Soms moet je betalen om binnen te komen, en soms is het gratis. De kraampjes, danstenten en een grote kermis zorgen voor een supersfeer voor jong en oud en wordt er tot in de vroege uurtjes gefeest.

Feria de Noche, Malaga

Van al dat feesten en dansen krijg je natuurlijk honger! Tijdens de Feria de Malaga zijn churros con chocolate een veel gegeten snack en overal kun je deze zoete lekkernijen scoren. De late feestgangers sluiten de nacht/vroege ochtend traditioneel af met churros voordat er even een paar uur geslapen wordt om daarna weer verder te feesten!

Fijne logeeradresjes in Malaga? In het  *****Gran Hotel Miramar kun je je heerlijk laten pamperen. Geen zorgen om je auto, want je kunt er privéparkeren (€) en er is een wellnesscentrum aanwezig. Zeg nou zelf, wat is er fijner dan bij te komen van de Feria de Malaga in een spa?!  Wil je liever iets goedkopers? Kijk eens naar Hotel Boutique Nomadas. Bij dit  goed verzorgde hotel vlakbij het historisch centrum van de stad kun je ook privéparkeren (€). Feria here we come! Kijk hier voor meer accommodatie in Malaga stad.

Kaart Feria de Malaga

Een bekend drankje tijdens de Feria de Malaga is Cartojal, een fris zoete wijn die heel koud gedronken wordt. Het merk met bekend felroze kleur met witte stippen zie je tijdens de feria overal terug in de feestversiering. De slogan van Cartojal is ¨Estoy de muerte, my friend!¨ Ik ben om op te vreten, mijn vriend! Ook Rebujito, Sherry en Tinto de Verano zijn geliefde drankjes. Vergeet op de avondferia de Mojitos van Caseta de El Rincón Cubano niet te proberen, een klassieker!

Cartojal het bekende drankje uit Malaga tijdens de Feria

De gemeente heeft speciale bussen ingezet met de letter F, die bijna door de hele stad van en naar het historisch centrum en het feriaterrein rijden.

Als je bij je logeeradres niet kunt parkeren parkeer je auto dan buiten de stad. De binnenstad van Malaga is autovrij en is er in het centrum tijdens deze feestdagen geen parkeerplek vrij.

Nogmaals de data van de Feria de Malaga 15 t/m 22 augustus 2020. Wil jij er graag bij zijn? Zorg er dan wel voor dat je op tijd een vlucht en accommodatie regelt, want deze kunnen al snel flink in prijs stijgen!

¡Viva la Fería de Málaga!

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje