Het grote spektakel Carnaval in Cadiz

Het grootste spektakel van Cadiz

Update 10/1/2020

Binnenkort barst het grootste carnavalsfeest van Andalusië weer los: Carnaval in Cadiz! Het oude stadscentrum van Cadiz zal dit jaar van 20 februari tot 1 maart 2020 overvol zijn met carnavalstoeten, concerten en zangcompetities. Levendig, kleurrijk en allemaal “shiny happy people”, dat is hoe je dit feest het beste kunt omschrijven. De inwoners van Cadiz gaan tijdens dit spektakel echt helemaal los! Er wordt in veel steden en dorpen in Andalusië in februari carnaval gevierd, maar het meest beroemd is toch die van Cadiz.

Carnaval in Cadiz

Gran Teatro Falla

Belangrijk tijdens carnaval in Cadiz is het grote stadstheater Falla. Tussen deze vier muren speelt zich de beroemde zangwedstrijd tussen de Chirigotas en Comparsas af en is het zenuwcentrum van alle deelnemende zanggroepen. Het prachtige gebouw is in Neo-Mudejar gebouwd en is een must-see.

Gran Teatro Fallo in Cadiz

De bovengenoemde zangcompetitie wordt georganiseerd door het Concurso Oficial de Agrupaciones Carnavalescas (COAC) waar veel deelnemers zeer competitief aan meedoen. Er komen duizenden bezoekers op deze voorstellingen van concurrerende zanggroepen af. Er wordt vaak de draak gestoken met politici en andere bekende personen en de komische zaken en flaters van het afgelopen jaar worden ook nog even doorgenomen.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt.Thumb up blauw

Ook opvallend tijdens het carnaval in Cadiz is hoe men zich verkleed. Groepen vrienden of familie dragen allemaal dezelfde extravagante kleding met felle kleuren. Ze dragen dezelfde gekke hoge hoeden en zonnebrillen, makeup en dezelfde jasjes.

Carnaval in Cadiz

Er zijn vijf verschillende groepen:

Coros is de grootste groep van soms wel 40 of 50 personen waarbij de helft instrumenten bespelen en de andere helft zingt.
Comparsas zijn serieuzere groepen die vaak pasodobles zingen en bestaan uit vijftien personen die serieus en poëtisch over politieke onderwerpen zingen.
Chirigotas zijn het tegenovergestelde van de serieuze groepen en zingen op een grappige manier hun liedjes waarbij de twaalf personen het publiek vaak aan het lachen krijgen.
Cuarteto is de modernste groep zangers en bestaat uit drie, vier of vijf personen die een een mix vormen tussen alle bovengenoemde stijlen.
Ilegales zijn groepen bestaand uit vrienden of familie die niet officieel liedjes zingen en doen dit op straat.

Meer dan honderd groepen doen mee aan deze wedstrijd maar uiteindelijk zijn er maar vier die doorgaan naar de finale. Het is zo populair dat het vaak uitgezonden wordt op de nationale televisie.

Tijdens dit populaire feest is de accommodatie duur en snel volgeboekt in Cadiz. Zorg dus dat je er snel bij bent! We hebben de volgende tips voor je. Boutique Hotel Argantonio in het oude centrum kunnen we aanraden, maar ook Hotel La Catedral (yay! met zwembad op dak) is een top plek. Liever een appartement? Dan is het lichte El Patio een top keuze, in het oude centrum en dichtbij het strand! Cadiz heeft een ruime keuze uit hotels, B&B´s en appartementen. Zelf een logeerplek kiezen?

Ook op straat is er een fantastische carnavalssfeer. Ieder jaar worden er in tijdens carnaval in Cadiz spectaculaire optochten en stoeten georganiseerd waar iedereen naar gaat kijken. Vooral kinderen genieten van de mooie en kleurrijk uitgedoste wagens en natuurlijk ook van het snoep dat naar het publiek wordt gegooid! 

Optocht tijdens carnaval in Cadiz

Eten

Wat eet je tijdens dit geweldige feest? Cadiz ligt aan zee dus je begrijpt dat het een mekka voor vis-, schelp-, en schaaldier fans is. Zoals de volgende gerechten:

Tortillitas de Camarones (gefrituurde garnalen pannekoekjes) staan bovenaan de lijst en ze komen oorspronkelijk ook uit deze mooie stad. Gemaakt met kleine garnaaljes met alles er nog op en aan worden ze gemengd in een beslag en gebakken in olijfolie. Zalig!
Fritura allerlei gefrituurde vis zoals boquerones (ansjovis) en calamares (inktvisringen).
Erizos de mar  zee-egel is nog zo’n typische specialiteit uit Cadiz en omgeving. Probeer het eens, de smaak is met geen ander voedsel te vergelijken!

Zee-egels eten

Het
carnaval in Cadiz is dit jaar dus van 28 februari tot 10 maart. Wil je carnaval in Cadiz vieren? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent. Ook accommodatie is snel volgeboekt, dus reserveer tijdig een leuk logeeradresje!

 
 
 
 
 

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?