Lezen en luieren

Zon, zee,  strand, vakantie en een boek. Niets is fijner dan tijdens je vakantie in Andalusië op het strand te liggen met een goed boek. Heerlijk ontspannen met het geluid van de Middellandse zee op de achtergrond. Of tijdens je siësta op het terras van je vakantiehuis met een verkoelend drankje. Wij hebben alvast wat leuke boeken over en met Andalusië voor je uitgezocht. Laat je inspireren!

Boek Samenvatting Verkrijgbaar


De Kopiist - Hanny Alders
Het is 950. Het grootste deel van Spanje wordt al ruim twee eeuwen lang geregeerd door Arabieren. Vlakbij de hoofdstad Córdoba zetelt de kalief in zijn pas voltooide paleisstad. In de wijk van de perkamentmakers leidt de kopiist Fadl een rimpelloos bestaan.
Koop bij bol.com


Berichten uit de Sierra - A. van den Berg
Vijf jaar geleden kochten Angeline van den Berg en haar man jan Pijnenburg, ex –deummer van Doe Maar, een vervallen boerenwoning in het midden van een uitgestrekt natuurgebied in Spanje, Een primitief huis, zonder elektriciteit, zonder stromend water.
Koop bij bol.com


Een optimist in Andalusië - C. Stewart
De auteur, een voormalig drummer van de populair popgroep Genesis, koopt in zijn enthousiasme een boerderij in El Valero in de Alpujarras, een bergketen in Andalusië, zonder acht te slaan op het feit dat de boerderij geen elektriciteit, stromend water of toegangsweg heeft.
Koop bij bol.com


Een papagaai in de peperboom - C. Stewart
Chris Stewart woont met zijn vrouw en dochtertje op een boerderij in een zeer afgelegen gebied in de Alpujarras. Dit boek is het vervolg op de bestseller Een optimist in Andalusië, waarin Chris vertelt over zijn komst en eerste jaren in de ruige Zuid-Spaanse bergstreek.
Koop bij bol.com


De samoerai van Sevilla - John J. Healey
In 1614 zeilen veertig Japanse samoeraikrijgers met een handelsdelegatie naar Spanje. Ze worden met pracht en praal ontvangen door koning Filips III. Als de eerste Japanners die Europa bezoeken, veroorzaken de samoerai een ware sensatie aan het hof.
Koop bij bol.com


Andalusisch Logboek - Stefan Brijs
Brijs verhuisde in het voorjaar van 2014 naar Los Romanes, een dorpje in de bergen ten oosten van Málaga. Een jaar lang hield hij een logboek bij, een bonte verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur en de mensen in Andalusië.
Koop bij bol.com


Koningin op blote voeten - I. Falcones
Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door de straten van Sevilla. Caridad is net uit Cuba aangekomen en is wanhopig. Ze kan nergens terecht. Dan komt ze Milagros tegen, een rebelse jonge zigeunerin. De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Sevilla bruist: overal zijn theaters.
Koop bij bol.com


Oorsprong - Dan Brown
In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.
Koop bij bol.com


De Vlucht - Jesus Carrasco
Een jongen verbergt zich in een olijfboomgaard. Hij hoort dat de mannen uit het dorp hem zoeken en kruipt nog verder weg in zijn schuilplaats. Wanneer de stemmen wegsterven is hij helemaal alleen. Er ligt een oneindige, dorre vlakte voor hem die hij moet oversteken...
Koop bij bol.com


Duende - Ivo Hermans
Duende ('de beheksing') vertelt de geschiedenis van de flamenco, die als levenswijze al enkele eeuwen in sommige wijken van de Andalusische steden schuilt. Flamenco ontstond in de loop van de zeventiende eeuw uit de ziel van diverse marginale minderheden.
Koop bij bol.com


De Alchemist - Paulo Coelho
De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe die in elkaar zit.Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste.
Koop bij bol.com


De gouden eeuwen van Andalusie - M.R. Menocal
Het verhaal van De gouden eeuwen van Andalusië begint in de achtste eeuw, als een jonge balling, de laatste erfgenaam van een Arabische dynastie, in Spanje het koninkrijk al-Andaloes sticht.
Koop bij bol.com


Op weg naar Mañana - Miranda Innes
Toen Miranda Innes genoeg had van Londen, geen heil meer zag in de relatie die ze al jaren onderhield en er niet veel rek meer zat in haar loopbaan, ging ze met haar jongste zoon naar Andalusië, vond er een romantische ruïne en bracht prompt een bod uit.
Koop bij bol.com


Andalusië, ervaringen zonder franje - H. van Engelen
Een onverwachte wending kan het leven soms verrijken. De ontmoetingen met de Moorse cultuur en de gewoontes van de dorpelingen laten zien wat er allemaal te pas komt aan leven in Zuid-Spanje.
Koop bij bol.com


Nachtbus naar Andalusië - Eugene Ruge
Een man laat alles achter zich: zijn stad, zijn land, zijn leven tot nu toe. Bij toeval belandt hij in Andalusië, in het vissersdorpje Cabo de Gata. De omgeving doet verlaten aan, de wind is kil: geen plaats om te blijven.
Koop bij bol.com


In het spoor van de Moor - Hanny Alders
In de voetsporen van prominente figuren en van de moriscos en mudejares, die de gesel van de katholieke koningen en de Inquisitie trotseerden, wordt de lezer langs bekende plaatsen gevoerd zoals Córdoba, Sevilla en Granada.
Koop bij bol.com


Het Trommelvel - A. Pérez-Reverte
Een hacker weet door te dringen in de prive-computer van de paus en laat daar een cryptisch bericht achter over sterfgevallen die verband zouden houden met een kerkje in Sevilla. Een 'geheim agent' van het Vaticaan wordt naar Sevilla gestuurd.
Koop bij bol.com


Fadoek, Willie, Bep en andere dierenverhalen uit Andalusië - B. Vroom
In de jaren 80 vertrekt Berend met vrouw en kind naar Andalusië. In de Alpujarras, verandert hij in een Spaanse boer voor wie dieren niet in de eerste plaats vrienden zijn, maar vulling voor de vrieskist of machines om het land te bewerken.
Koop bij bol.com


De tuinen van Alcázar - Stephanie Erkens
Sofia verruilt Nederland voor het Spaanse Sevilla, waar ze bij vrienden van haar ouders verblijft. Hun zoon Santiago staat op het punt een beroemde matador te worden. Maar na jaren van intensieve training blijkt dit alleen nog de droom van zijn vader te zijn.
Koop bij bol.com


Spanje als besluit - M. van der Put
Korte verhalen met observaties en impressies van de auteur tijdens zijn verblijf in Andalusië. Uiteenlopende onderwerpen als de wurgende bureaucratie, oude mannetjes in het park, meppende leraren en een opgewonden Spaanse koning passeren de revue.
Koop bij bol.com


De tribune van de armen - M. Meester
Terwijl ze met een ezeltje van Sevilla naar Granada trok deed Mariët Meester een raadselachtige ontdekking: tijdens een van de paasprocessies in de Semana Santa wordt elk jaar een gedetineerde vrijgelaten uit de gevangenis van de provincie Málaga.
Koop bij bol.com


Bubbels - Katie Agnew
In deze explosieve zomer in Marbella waarin de glamourvrouwen aanschurken tegen Russische miljonairs en waarin maffiabazen gezellig met Hollywoodsterren feesten, zal het niet lang duren voor de waarheid aan het licht komt...
Koop bij bol.com


De hand van Fatima - I. Falcones
Meesterlijke roman over moed, liefde, vrijheid en een verdwenen cultuurIn 1568 brak er rebellie uit in de Alpujarras, een berggebied in het zuiden van Spanje. Het vertelt het verhaal van een man die tussen twee werelden leeft, die zich niet gewonnen wil geven...
Koop bij bol.com


Semana Santa - D. Hewson
Semana Santa in Zuid-Spanje. Zes krankzinnige dagen lang zijn de straten volgepropt met toeristen en overstroomd door hysterische religieuze processies, Niet het fijnste moment om met gruwelijke moorden te worden opgezadeld, vindt rechercheur Felipe Torrillo...
Koop bij bol.com