Costa Tropical

Deze grillige rotskust ligt in de provincie Granada en loopt van Almuñécar tot en met Almeria. Costa Tropical ligt tussen de Costa del Sol en de Costa de Almeria. Deze kust dankt zijn naam aan de vele tropische fruitsoorten die hier gekweekt worden. Denk aan mango, papaya, sharonfruit en avocado. Het klimaat is hier uiterst geschikt voor met veel zon en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Bovendien zorgt dit klimaat ervoor dat je er heerlijk vakantie kunt houden. Geniet van je rust in kleine baaien met helder zeewater.

Mango bomen costa Tropical

De prachtige stranden van de Costa Tropical

De stranden aan de Costa Tropical zijn heel divers. Vaak ook wat rustiger omdat je moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Vanwege de vele kliffen kun je er ook per kajak zeegrotten bezoeken. Dankzij de rotskust is het water er erg helder, zodat het heel geschikt is om te duiken en snorkelen. De kust is minder massaal bezocht dan de Costa del Sol. Daarom zijn ook kustplaatsen zoals La Herradura, Almuñecar en Salobreña nog behoorlijk authentiek.

Onder de mooiste stranden van de Costa Tropical vinden we bijvoorbeeld Playa de la Herradura, van waaruit je trips kunt maken per kajak. Verder is Playa de Cantarriján prachtig, want beschut door de hoge rotswanden van natuurpark Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Verder naar het oosten liggen de stranden van het hoog op een rots gelegen stadje Salobreña en Calahonda.

 

La Rijana strand

Natuur

Parque Nacional de Sierra Nevada is het grootste natuurpark dat goed bereikbaar is vanaf de Costa Tropical. Hier bevindt zich het meest zuidelijk gelegen skigebied van Europa. Daarnaast kun je hier de hoogste berg van het Spaanse vasteland de Mulhacén beklimmen. Op de zuidflanken van dit gebergte ligt het dankzij het smeltwater groene en zeer vruchtbare gebied La Alpujarra. Hier kun je pittoreske dorpjes zoals Trevélez, Capileira, Pampaneira en Bubión bezoeken. Verder is het prachtig wandelen langs eeuwenoude olijfbomen, fonteinen met geneeskrachtig water.