Cahorros de Monachil

Hangende bruggen van Indiana Jones

Hier kun je perfect wandelen in de provincie Granada. Het beginpunt van deze wandeling  is dichtbij de  gemeente Monachil, een slaperig dorp in het natuurpark Sierra Nevada. Het dorp ligt slechts 8 kilometer van Granada stad maar ondanks dat, is Monachil en de daarbij horende fantastische wandeling nog vrij onbekend. De wandelroute staat voornamelijk bekend vanwege de vele hangbruggen die over het ravijn van Los Cahorros hangen. Dus heb je zin om je even Indiana Jones te voelen, dan moet je hier naartoe.

Wandeling Cahorros de Monachil

Er zijn meerdere routes door dit natuurgebied maar de meest bekende is de wandeling langs en over de rio (=rivier) Monachil. Er zijn hier spectaculaire uitzichten, watervallen, waterpoelen en grotten te vinden en uiteraard de coole hangbruggen. Eén van de hangbruggen is wel 63 meter lang! Het is misschien niet zo’n spannende wandelroute als Caminito del Rey, maar wel heel spectaculair.

1. Parkeren en starten in Monachil. Deze route is iets langer, in totaal zo?n 9 kilometer.

2. Parkeren bij één van de restaurants aan de rand van het dorp. Je kunt parkeren bij Restaurante El Puntarron net naast de hoofdweg. Verderop naar rechts kun je parkeren bij een ander restaurant en dit is dichtbij de ingang van het ravijn.

ReizenReizen

Monachil
Monachil 18193
Routebeschrijving



Booking.com

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje