Natuurpark Sierra de Hornachuelos

Prachtige natuurpark met stuwmeren

Ten noordwesten van de provincie Cordoba ligt het Parque Natural de Sierra de Hornachuelos, dat in 1989 werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat en is één van de belangrijkste groenzones van Córdoba. Het strekt zich uit over 60.032 ha en maakt deel uit van het enorme 400.000 ha Unesco-biosfeerreservaat voor het Sierra Morena-gebergte, samen met de natuurparken van de aangrenzende Sierra Norte (provincie Sevilla) en de Sierra de Aracena en Picos de Aroche (Huelva), 95% van het grondgebied is bebost, voornamelijk met kurk-en steeneik dehesas (gebieden van gemengd bos en grasland).

Het herbergt een van de best bewaarde mediterrane bossen en rivieroevers van ecosystemen in de Sierra Morena. Met een overvloed aan wild (o.a. reeën, wildd zwijnen en herten) heeft het park een lange traditie als wildreservaat. Buiten een heel divers landschap vind je er onder andere reservoirs (zoals die van de rivier Bembézar), diepe kloven, kurkoogst gebieden en velden vol met heerlijk geurende bloemen.

Neem tijdens je bezoek ook zeker een kijkje op de top van de Peña del Fraile, die je kunt bereiken via de wandelroute van Bembézar. Daar in de buurt vind je het verlaten Seminario de Nuestra Señora de Los Ángeles, een klooster uit 1489.

Dorpen en stadjes in het natuurpark: Hornachuelos, Posadas, Almodóvar del Río, Villaviciosa de Córdoba en  San Calixto.

Het bezoekerscentrum “Huerta del Rey” is te vinden in opCarretera CO-142, Hornachuelos-San Calixto, km 1.

 

 

ReizenReizen

Hornachuelos, Cordoba
Hornachuelos 14740
RoutebeschrijvingBooking.com

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje