Zijn ‘espetos’ jouw lievelingsgerecht? Let dan op!

Van 9 tot en met 25 juli doen liefst 50 etablissementen in de provincie Málaga mee aan de IV Ruta del ‘Espeto’ Málaga. Die restaurants en chiringuitos dingen allemaal mee naar de hoofdprijs voor de beste ‘espeto’ van de provincie.

Deze wedstrijd is georganiseerd door de krant Diario SUR en Málaga en la Mesa. Sponsors zijn de Provinciale RAad via Sabor a Málaga in samenwerking met Cruzcampo en de Vereniging van Stranden van de Costa del Sol. De wedstrijd is nu al een klassieker in de zomer. Het startschot van deze vierde editie werd gevormd door het openen van de inschrijvingen voor deelnemende restaurants.

Prijzen

Winnaars maken kans op in totaal 4.000 euro aan prijzengeld. De winnaar van de Ruta del Espeto Málaga wint 3.000 euro en de publiekslieveling krijgt 1.000 euro. Fans van hét typische zomergerecht uit de keuken van de provincie Málaga kunnen dus hun hart ophalen de komende maand.

Espetos werelderfgoed?

Espetos, houten spiezen met verse sardientjes die boven een houtsvuur worden gegrild, zijn nu een kandidaat om te worden uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid.  Het gerecht is tussen 9 en 25 juli in 50 gelegenheden langs de hele kust van de provincie verkrijgbaar. De prijs moet tussen 4 en 7 euro liggen inclusief een drankje.

Meedoen?'espetos' de sardina

Wie een espeto de sardina heeft geproefd, kan een beoordeling invullen via de officiële website. Bezoekers van de route kunnen de spiesjes die ze proberen beoordelen via de officiële website. Bovendien maken deelnemers kans op een voucher ter waarde van 50 euro om te consumeren in een door de organisatie gekozen restaurant. Beoordelingen kunnen variëren van 1 tot 10 punten, waarbij 1 punt de slechtste beoordeling vormt.

Vijf restaurants gaan naar de finale. Drie daarvan zijn gekozen door publieksstemming en twee geselecteerd door de officiële jury. Bij de laatste test moeten de vijf finalisten hun espetos live klaarmaken voor de jury op de door de organisatie aangewezen plaats, datum en tijd.

De gespecialiseerde jury moet de winnende spies kiezen op basis van vier criteria: de kwaliteit van de basisingrediënten, het vuurpunt, de presentatie en de smaak.

Reis je binnenkort naar Málaga en wil je weten wat je daar allemaal kunt doen? De gids Málaga, de leukste trips door stad en omgeving staat boordevol tips!

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje