De beste Spaanstalige Netflix series die zich in Andalusië afspelen

Spanning en sensatie in Zuid-Spanje

Buiten de overbekende Amerikaans en Engelse series op onze favo streamer Netflix, zijn er inmiddels ook Spaanse kaskrakers te zien. Om wat namen te noemen, Casa de Papel, Elite, Las Chicas del Cables, Alta Mar en Gran Hotel. Hele toffe series, wij zijn hooked! Ook zuid-Amerikaanse series zoals Narcos, La Casa de las Flores, La Reina del Sur zijn erg populair. Wij vonden het leuk om de beste Spaanstalige Netflix series die zich in Andalusië afspelen op een rijtje te zetten. Het zijn er niet veel, maar ze zijn zeker het kijken waard!

Mar de Plastico (Plastic Sea)

Een misdaadserie waarin een agent de moord onderzoekt op een jonge vrouw. De serie speelt zich af in de droge provincie Almeria in Andalusië. Omdat er in Almeria veel plastic broeikassen te vinden zijn, heeft dit gebied de bijnaam Mar de Plástico gekregen. De serie speelt zich dan ook af rond en in deze plastic kassen. Veel verdachten, etnische dilemma’s, romantiek, rijkdom en armoede, maken van Mar de Plástico een spannende serie.

Vis a Vis (Locked Up)

Deze Spaanse serie heeft wat weg van Orange Is The New Black, maar is wel 10 keer harder en bloederiger. De serie laat ons meekijken in het reilen en zeilen in de Andalusische vrouwengevangenis “Cruz del Sur”. Als de schuchtere Macarena, nadat ze erin geluisd is door haar baas en lover, door fraude in de gevangenis terechtkomt, is ze nog echt een groentje.  Maar al snel verandert ze van een bang vogeltje in de Top Dog van deze gevangenis. Wij hebben alle 4 seizoenen al gebingd. Jij?

Brigada Costa del Sol (Drug Squad)

Een recente aanvulling van de beste Spaanstalige Netflix series die zich in Andalusië afspelen, is Brigada Costa del Sol. Twee jaar na de dood van dictator Franco volgt de serie vier onverschrokken en impulsieve agenten die in de roerige jaren zeventig een speciale narcotica brigade vormen. Het doel is de opkomende drugshandel aan de Spaanse Costa del Sol aan te pakken. Wij hebben de serie nog niet gekeken, maar de trailer ziet er veelbelovend uit.

Toy Boy

Een spannende serie vol passie, mysterie en moord, waarbij een knappe jongen zijn onschuld moet bewijzen. Beltrán wordt wakker na een heftige nacht vol sex, drugs en rock & roll, naast een verbrand lijk. Hij moet met behulp van zijn vrouw, een veelbelovende advocate, iedereen ervan overtuigen dat hij geen moordenaar is. Er is op diverse filmlocaties aan de Costa del Sol gefilmd, zoals Fuengirola, Málaga City, Torremolinos, Mijas, Marbella, Estepona en Benalmádena.

 

Hebben we een serie over het hoofd gezien, in ons overzicht “De beste spaanstalige Netflix series die zich in Andalusië afspelen? Laat het ons weten in de comments!

 
 
 

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?