Sevilla is de schitterende hoofdstad van de autonome regio Andalusië. Haar drieduizend jaar oude geschiedenis gaat perfect samen met de eigentijdse  sfeer die in de stad hangt dankzij de vele studenten en de beroemde universiteit. Ook diverse  (internationale) tentoonstellingen en beurzen dragen daar aan bij. Sevilla heeft een Arabisch, Joods en Romeins verleden, wat de stad in combinatie met haar monumenten, tradities en folklore woest aantrekkelijk voor een stedentrip maakt.

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en binnen een paar dagen bekijken. Bijvoorbeeld tijdens een stedentrip naar Sevilla  of een bezoek aan de stad tijdens een vakantie in Zuid- Spanje. Geniet van de vele monumenten die de stad rijk is.  Een bezoek aan de minaret La Giralda, de Kathedraal (één van de grootste in het christendom) en het Koninklijk Paleis  Alcázar is een must! Ook Casa de Pilatos, Torre del Oro, het stadhuis, het Indië -archief(waar de historische data van het Amerikaanse continent worden bewaard), het Museum voor Schone Kunsten (de op één na grootste fotogalerij in Spanje) zijn absoluut de moeite waard.

Kathedraal van SevillaLocatie

De hoofdstad van Andalusië is tegelijkertijd de grootste provincie in de autonome regio en grenst aan de provincies Badajoz in het noorden, Cordoba in het oosten,  Malaga en Cadiz in het zuiden en Huelva in het westen.

Torre de Oro in Sevilla

Geschiedenis

Hispalis, de voorloper van de stad Sevilla werd rond 500 v.Chr. door de Feniciërs gesticht, hoewel de Iberiërs al van ca. 700-600 v.Chr. in deze streek woonden. De Romeinen onder leiding van Julius Caesar maakten er een echte stad van en stichtten er niet ver vandaan ook Italica, de geboorteplaats van de keizers Trajanus en Hadrianus. Toen de Moren het land in 711 binnenvielen, hadden ze Sevilla binnen een jaar veroverd. Ze vormden de stad – die ze Ishbillya noemden – om tot hun culture centrum. Tegen de 10e eeuw was Sevilla één van de belangrijkste steden in het kalifaat Cordoba.

In het hele gebied zijn belangrijke nederzettingen gevestigd, waarvan de gebouwen en monumenten nu nog steeds te zien zijn. De Moren hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de cultuur en monumenten van deze omgeving. Begin 17e eeuw was Sevilla op haar hoogtepunt en de op drie na grootste stad ter wereld, na Napels, Parijs en Venetië. De haven van Sevilla handelde in goederen uit heel Europa en goud en andere edelmetalen uit de Nieuwe Wereld. De Guadalquivir vormt na al die eeuwen nog steeds de basis van de welvaart van de stad. Sevilla is zelfs de enige rivierhaven van Spanje.

 

Landschap provincie Sevilla

Gastronomie

Wild, varkensvleesproducten, rijst, vis en schaaldieren, stoofschotels en stevige soepen zijn de voornaamste producten waar Sevilla haar gerechten mee maakt. Sevillanos eten diverse keren per week of zelfs dagelijks buiten de deur in een tapasbar of bodega. Er komen steeds meer leuke en hippe tapasbarretjes en restaurants bij. Probeer eens Zelai bij Plaza San Francisco en Ovejas Negras vlakbij de kathedraal. Foodies mogen de foodmarkt Lonja de Barranco niet missen! Je vindt deze aan de Calle Arjona, langs de Guadalquivir rivier.

Hangende Spaanse ham

Ook zin gekregen in een stedentrip naar Sevilla? Kijk dan eens verder op onze website voor leuke overnachtingen.