Sevilla is de schitterende hoofdstad van de autonome regio Andalusië. Haar drieduizend jaar oude geschiedenis gaat perfect samen met de moderne sfeer die de stad heeft dankzij haar beroemde universiteit. Ook helpen de diverse  tentoonstellingen en beurzen die hier regelmatig gehouden worden mee. De stad is Arabisch, Joods en Romeins geweest en dit samen met de monumenten, traditie´s en folklore maken dit een uitzonderlijk interessante stad.

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en je kunt een groot deel van al deze mooie oudheden binnen een paar dagen bekijken. Je kunt bijvoorbeeld een stedentrip naar Sevilla boeken of een bezoek aan de stad combineren met een langere vakantie in Zuid Spanje. Geniet van de vele monumenten die de stad rijk is.  Een bezoek aan de minaret La Giralda, de Kathedraal (één van de grootste in het christendom) en het Koninklijk Paleis  Alcázar is een must! Ook Casa de Pilatos, Torre del Oro, het stadhuis, het archief van Indië (waar de historische data van het Amerikaanse continent worden bewaard), het Museum voor Schone Kunsten (de op één na grootste fotogalerij in Spanje) zijn absoluut de moeite waard.

Kathedraal van Sevilla

Locatie

De hoofdstad van Andalusië is tegelijkertijd de grootste provincie in de autonome regio en grenst aan de provincies Badajoz in het noorden, Cordoba in het oosten,  Malaga en Cadiz in het zuiden en Huelva in het westen.

Geschiedenis

Hispalis, de voorloper van de stad Sevilla werd rond 500 v.Chr. door de Feniciërs gesticht, hoewel de Iberiërs al van ca. 700-600 v.Chr. in deze streek woonden. De Romeinen onder leiding van Julius Caesar maakten er een echte stad van en stichtten er niet ver vandaan ook Italica, de geboorteplaats van de keizers Trajanus en Hadrianus. Toen de Moren het land in 711 binnenvielen, hadden ze Sevilla binnen een jaar veroverd. Ze vormden de stad – die ze Ishbillya noemden – om tot hun culture centrum. Tegen de 10e eeuw was het één van de belangrijkste steden in het kalifaat Cordoba.

In het hele gebied zijn belangrijke nederzettingen gevestigd, waarvan de gebouwen en monumenten nu nog steeds te zien zijn. De Moren hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de cultuur en monumenten van deze omgeving. Begin 17e eeuw was Sevilla op haar piek én de op drie na grootste stad van de wereld, na Napels, Parijs en Venetië. De haven van Sevilla handelde in goederen uit heel Europa en goud en andere edelmetalen uit de Nieuwe Wereld. De Guadalquivir vormt na al die eeuwen nog steeds de basis van de welvaart van de stad. Sevilla is zelfs de enige rivierhaven van Spanje.

Torre de Oro in Sevilla

Landschap

De provincie Sevilla is een mengeling van culturen uit een ver verleden. Rond de rivier de Guadalquivir, de bergen van de Sierra Morena en de moerassen van het natuurreservaat Doñana zijn uitgestrekte wetlands die een toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan vogels bieden. Je kunt de wandelroutes verkennen en genieten van de prachtige mediterrane planten. Je vindt er weilanden waar de vechtstieren grazen, en zacht glooiende gebieden met charmante dorpen en monumentale steden die getuigen van een rijk historisch verleden.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt. 😉

Landschap provincie Sevilla

Gastronomie

Wild, varkensvleesproducten, rijst, vis en schaaldieren, stoofschotels en stevige soepen zijn de voornaamste producten waar Sevilla haar gerechten mee maakt. Het is de gewoonste zaak van de wereld om diverse keren per week en soms dagelijks uit eten te gaan bij een tapasbar of bodega. Er komen steeds meer leuke en hippe tapasbarretjes en restaurants bij, zoals Zelai bij Plaza San Francisco en Ovejas Negras vlakbij de kathedraal. Foodies mogen de foodmarkt Lonja de Barranco niet missen! Je kunt het vinden aan de Calle Arjona, langs de Guadalquivir rivier.

Hangende Spaanse ham

Ook zin gekregen in een stedentrip naar Sevilla? Kijk eens verder op onze website of check direct alle  aanbiedingen op de website van stedentrip specialist Bebsy.nl

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?