Cadiz, de prachtige havenstad met zijn bezienswaardigheden ligt op een schiereiland wat door drie zijden omgeven is door water. De stad is zeker het ontdekken waard en er is veel te doen als je een stedentrip naar Cadiz maakt.

Cadiz Andalusië

Locatie

Cadiz stad is is de hoofdstad van de de gelijknamige provincie. Cadiz grenst aan de provincies Huelva en Sevilla in het noorden, Malaga in het oosten, de Middelandse zee en Atlantische Oceaan in het zuiden en het westen.

Strand in de provincie Cadiz, Andalusië

Geschiedenis

Rond 100 v.C. bouwden de Feniciers al een stad. Zij is daarom de oudste stad van het Westen. In 500 v.C. kwamen de Chartagers en in 206 v.C de Romeinen.Julius Caesar woonde er 8 jaar. Later kwamen de Visigoten en de moslims. Alfonso X heroverde de stad in 1262 en bouwde de ommuring. Hiervan is een groot deel nog intact evenals drie poorten. In 1493 vertrok Columbus met zijn schip op weg naar z’n tweede reis naar de Nieuwe Wereld. Op het einde van de 16e eeuw veroverden de Engelsen de stad. De 18e eeuw was de gouden eeuw voor de stad.

Landschap

De provincie heeft een kustlijn van 260 km lang en telt 138 km stranden: er zijn baaitjes, en kilometerslange zandstranden. De provincie Cádiz telt vijf natuurparken: in het binnenland zijn er Los Alcornocales en Grazalema, aan de kust liggen Doñana, het park van Breña y Marismas (Barbate) en het park van de Golf van Cádiz. Deze gebieden maken Cádiz de provincie van Andalusië met het grootste aantal beschermde gebieden. Verder staat de Cadiz bekend om zijn vele witte dorpjes.

Setenil Pueblo Blanco

Gastronomie

De keuken van Cádiz is sterk beïnvloed door de streekwijnen met name sherry en de visserij. De langoustines van Sanlúcar de Barrameda zijn wereldberoemd. Een probeer vooral de Tortillitas de Camarones, knapperige garnalenkoekjes uit de frituur. Ook vind je er zalige artisanale kazen, worsten en vleesgerechten in de bergdorpen. Turron (noga) is een van de zoete lekkernijen uit Cadiz.

garnalenkoekjes uit Cadiz

Ook zin een stedentrip naar Cadiz? Je kunt er heerlijk shoppen! Het winkelcentrum van de stad Cádiz ligt in een voetgangersgebied tussen de winkelstraten straten calle San Francisco,calle Columela, calle Compañia en Calle Pelota. Hier vind je alles van internationale ketens en klassieke winkels tot en met boetiekjes. Kijk eens verder op onze website. Of kijk eens op de website van de Vakantiediscounter of Prijsvrij.nl . Zij bieden vakantie’s en stedentrips aan voor de beste prijs!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?