Niet zo bekend als Sevilla of Granada, maar beslist genoeg te zien om een stedentrip naar Almeria te boeken. En als je de stedelijke drukte even achter je wilt laten, vind je in de directe omgeving ook prachtige natuur. Om een eerste indruk van Almeria te krijgen, kun je het beste beginnen bij het Alcazaba. Dit immense fort torent boven de stad uit en biedt dan ook een fantastisch uitzicht. Bezoek de tuinen en vergeet de Muralla de Jairan niet, een muur die je naar een reusachtig beeld van Jezus leidt.

Uitzicht over de stad Almeria

Als je van hieruit verder de stad in gaat, kom je vanzelf bij het Plaza Vieja. Even verderop vind je de kathedraal van Almeria en loop je door het oude centrum met een wirwar van leuke straatjes, winkeltjes en cafés. Rond de Paseo de Almeria vind je de meeste winkels en aan het eind van deze straat kom je op de centrale markt, die elke werkdag in de ochtend wordt gehouden en waar je allerlei verse spullen kunt kopen.

kathedraal van Almeria

Locatie

Almeria is een provincie in Andalusie, Spanje, grenzend met de provincies Granada, Murcia en met de middellandse zee. De hoofdstad is de stad Almeria. Er is een internationale luchthaven in Almeria en ook die van Granada en Murcia liggen dichtbij.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Granada! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt. 😉

Geschiedenis

De naam Almeria komt van het Arabische woord Al-Mariyya, wat “de spiegel van de zee” betekent, omdat het vergeleken werd met de weerspiegeling van de zee. De hoofdstad met dezelde naam als de provincie, Almeria, was een arabische vesting en de belangrijkste haven in haar gebied. Almería was ooit de hoofdhandelspoort van het Kalifaat van Cordoba en in de “medina” stonden meer dan 10.000 weefgetouwen. Het moorse kasteel, Alcazaba, is het op één na grootste arabisch fort in Andalusië, na het Alhambra in Granada.

Alcazaba Almeria Andalusië

Landschap

De regio Almeria staat bekend als één van de droogste van Europa; in het binnenland van de provincie schijnen er 3000 zonuren per jaar; een streek waar er bijna niets groeit, vandaar het woestijnachtig landschap. De kustlijn van de provincie is ongeveer 214 kilometer lang.  Het prachtige natuurpark Parque Natural de Cabo de Gata met haar woestijnlandschap, steile kliffen, wandelpaden en misschien wel de mooiste stranden van heel Spanje, is een beschermd gebied in deze provincie.

Hotel aan zee Cabo de Gata

Gastronomie

De provincie Almeria is rijk aan vis en zeevruchten gerechten, inktvis en rode garnalen. Natuurlijk heeft de keuken ook een sterke invloed van arabische en noordafrikaanse landen. Door de sterke landbouwindustrie in Almeria is de kwaliteit van de groenten en fruit er uitstekend; Raf tomaten worden hier veel gekweekt. Typische gerechten zijn o.a. stoofpotten, gerechten met de heerlijke Raf tomaten die in de regio verbouwd worden en veel, heel veel gegrilde vis en zeevruchten. Almeria is uitgeroepen tot gastronomische hoofdstad van Spanje 2019. Kortom redenen genoeg om een stedentrip naar Almeria te boeken!

Rode gambas uit Almeria
Foto credit: Origen Online

Ook zin gekregen in een stedentrip naar Almeria? Kijk eens verder op onze website of check direct alle  aanbiedingen op de website van stedentrip specialist Bebsy.nl

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?