Sevilla is niet voor niets één van de meest bezochte steden van Andalusië. De drieduizend jaar oude geschiedenis van de stad, valt namelijk moeiteloos samen  met de eigentijdse cityvibe, mede dankzij de vele (internationale) studenten en de universiteit.  Sevilla heeft een Arabisch, Joods en Romeins verleden, wat de stad in combinatie met haar monumenten, tradities en folklore woest aantrekkelijk maakt voor een stedentrip of vakantie. Vámos!

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje dat je gemakkelijk in  een paar dagen kunt bekijken. Geniet van de vele monumenten die de stad rijk is. Een bezoek aan de minaret La Giralda, de Kathedraal  (één van de grootste christelijke kerken) en het Koninklijk Paleis  Alcázar is een must! Ook Casa de Pilatos, Torre del Oro, het stadhuis, het Indië -archief (waar de historische data van het Amerikaanse continent worden bewaard), het Museum voor Schone Kunsten (de op één na grootste fotogalerij in Spanje) zijn absoluut de moeite waard.

Kathedraal van SevillaLocatie

De hoofdstad van Andalusië is tegelijkertijd de grootste provincie in de autonome regio en grenst aan de provincies Badajoz in het noorden, Cordoba in het oosten,  Malaga en Cádiz in het zuiden en Huelva in het westen.

Torre de Oro in Sevilla

Geschiedenis

Hispalis, de voorloper van de stad Sevilla werd rond 500 v.Chr. door de Feniciërs gesticht, hoewel de Iberiërs al van ca. 700-600 v.Chr. in deze streek woonden. De Romeinen onder leiding van Julius Caesar maakten er een echte stad van en stichtten niet ver daar vandaan ook Italica, de geboorteplaats van de keizers Trajanus en Hadrianus. Toen de Moren het land in 711 binnenvielen, hadden ze Sevilla binnen een jaar veroverd. Ze vormden de stad – die ze Ishbillya noemden – om tot hun culture centrum. Tegen de tiende eeuw was Sevilla één van de belangrijkste steden van het kalifaat Córdoba.

Wereldstad

In het hele gebied zijn belangrijke nederzettingen gevestigd, waarvan de gebouwen en monumenten nu nog steeds te zien zijn. De Moren hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de cultuur en monumenten van deze omgeving. In het begin van de zeventiende eeuw was Sevilla op haar hoogtepunt en na Napels, Parijs en Venetië de grootste stad ter wereld. De haven van Sevilla handelde in goederen uit heel Europa en goud en andere edelmetalen uit de Nieuwe Wereld. De Guadalquivir vormt na al die eeuwen nog steeds de basis van de welvaart van de stad. Sevilla is zelfs de enige rivierhaven van Spanje.

 

Landschap provincie Sevilla

Gastronomie

Wild, varkensvlees, rijst, vis en schaaldieren, stoofschotels en stevige soepen zijn de voornaamste basisingrediënten van de Sevillaanse keuken.  Sevillanos eten diverse keren per week of zelfs dagelijks buiten de deur in een tapasbar of bodega. Er komen steeds meer leuke en hippe tapasbarretjes en restaurants bij. Probeer eens Zelai bij Plaza San Francisco en Ovejas Negras bij de kathedraal. Foodies mogen de foodmarkt Lonja de Barranco niet missen! Je vindt deze aan de Calle Arjona, langs de Guadalquivir rivier.

Hangende Spaanse ham

Ook zin gekregen in een (steden)trip naar Sevilla? Kijk dan eens verder op onze website voor leuke overnachtingen.