Malaga is hip, hot en happening en wordt alleen maar populairder. Steeds meer mensen boeken een stedentrip naar Malaga en terecht, want deze bruisende stad heeft de bezoeker veel te bieden: een mooi oud centrum, gezellige straatjes, leuke terrasjes, parken en pleintjes, meer dan 30 musea, een internationale keuken, interessante wijken en zelfs een stadstrand. Málaga ligt aan de Middellandse zee, aan de populaire Costa del Sol en is de op één na grootste stad van Andalusië.

De gemeente van Malaga heeft de laatste jaren veel energie en geld gestoken in het opknappen, autovrij en aantrekkelijk maken van de binnenstad en dat is goed gelukt. In het oude centrum vind je de prachtige kathedraal , het beroemde Picasso museum , het Teatro Romano en in de wijken Soho en Lagunillas vind je fraaie street art. Malaga heeft naast het Picasso museum, een heleboel andere interessante musea en prachtige historische bouwwerken. Je kunt de bezienswaardigheden van Malaga binnen een paar dagen bekijken. Dus boek je stedentrip naar Malaga of verken de stad een paar dagen als je een langere vakantie in Zuid-Spanje hebt gepland.

Uitzicht over Malaga stad vanaf Alcazaba

Geschiedenis

Malaga stad zou al rond de 8e eeuw voor Christus gesticht zijn door de Feniciërs. In de 6e eeuw v.Chr. werd de stad veroverd door de Carthagers en in 218 v.Chr. door de Romeinen. De Romeinen hebben een grote stempel gedrukt op veel belangrijke bouwwerken in de stad, waaronder één van de oudste Romeinse amfitheaters in Spanje, het Teatro Romano van Malaga.

Na de val van het Romeinse rijk kwamen de Visigoten aan de macht, maar zij werden rond de achtste eeuw door de Moren verdreven.  Aan het einde van hun machtsperiode lieten de Moren twee belangrijke monumenten achter: het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro.

Gibralfaro Kasteel in Malaga

Het prachtige Axarquia gebied

Gastronomie

Malaga is als kustplaats vooral bekend om zijn visspecialiteiten in alle variëteiten. Op het stadstrand Playa de la Malagueta en richting de visserswijk Pedregalejo eet je bij een van de vele chiringuitos de specialiteit espetos de sardinas. Dit zijn sardientjes, die de espetero aan rietstengels stukje rijgt en roostert boven een houtvuur.  Op de overdekte markt Atarazanas koop je heerlijke, verse, lokale producten. Die krijg je ook geserveerd in een van de bijna duizend restaurants en bars die de stad rijk is.

Sardientjes op een stokje

Wil je Málaga ontdekken buiten de gebaande toeristische paden? We hebben leuke Things to Do op een rijtje gezet die een Malagueño zelf doet! Je kunt hier de GRATIS ”City Guide Malaga als een Malagueño” downloaden!

City Guide Malaga as a Local