Huelva een nog wat onbekend gedeelte van Andalusië. Het heeft nog geen massatoerisme zoals we bijvoorbeeld aan de Costa del Sol zien. Deze provincie is samen met  Jaén de minst bezochte provincie van Andalusië. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is een interessante stad en ligt aan de kust. Omdat de stad werd getroffen door de Lissabon aardbeving in 1755, zijn er niet zoveel oude bezienswaardigheden overgebleven.Toch zijn de oudste kerk van de stad, de Iglesia de San Pedro, de Catedral de la Merced en het plein Plaza de las Monjas zeker een bezoek waard.

Kathedraal de la Merced in Huelva

Locatie

Huelva stad is de hoofdstad van de de gelijknamige provincie. Huelva grenst aan de provincie Extremadura in het noorden, Sevilla in het oosten, de Atlantische oceaan in het zuiden en de Portugal in het westen.

Beeld Columbus in Huelva

Geschiedenis

Met meer dan 5000 jaar geschiedenis heeft de stad Huelva verschillende beschavingen gehad. De provincie was bevolkt door Feniciërs en Tartessiërs die de minerale rijkdom van het binnenland exploiteerden die ze over zee verhandelden met andere Mediterrane landen en steden. De beroemde mijnen van Rio Tinto bestaan al sinds voorr 1000 voor Christus. Romeinen en de Visigoten vestigden zich in de provincie, hoewel ze niet veel archeologische overblijfselen hebben achtergelaten.

De naam Huelva komt van Guelbah de naam die het had tijdens de Moorse heerschappij. Christopher Columbus vertrok in 1492 vanuit de haven van Palos de la Frontera in Huelva naar de Nieuwe Wereld, om wat later bleek Amerika te ontdekken.

De eikels die de pata negra eten

Landschap

Het landschap van de provincie Huelva is heel divers. Het belangrijkste natuurpark in Huelva is het Nationaal park Doñana, een natuurgebied van ruim 100.000 ha, dat erg belangrijk is voor de Europese vogelstand. Hier komen vele trekvogels naartoe, van eenden en ganzen tot ooievaars en lepelaars. In het park kun je onder andere adelaars, gieren, flamingo’s, herten, wilde zwijnen en lynxen spotten. Er zijn prachtige witte stranden, duinen en moerassen.

Een ander belangrijk natuurpark is de Sierra de Aracena y Picos de Aroche, een heuvelachtig gebied met witte dorpje en overal eikenbossen en citrusbomen. Het is een ideaal gebied voor het houden van de Iberische varkens.

De kust van Huelva loopt van Ayamonte, bij de grens met Portugal, tot aan de monding van de Guadalquivir bij de provinciegrens met Cadiz. Het is een deel van de Costa de la Luz.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt. 😉

Gambas uit Huelva

Gastronomie

Het is in Huelva zeevruchten wat de klok slaat! Met name garnalen uit Huelva staan bekend als één van de beste van Europa. Maar ook op een duurzame manier gevangen tonijn en niet te vergeten Jamon Iberico de Bellota uit de Sierra de Aracena y Picos de Aroche zijn culinaire hoogstandjes.

 

Ook zin gekregen in een trip naar Huelva? Kijk eens verder op onze website. Of kijk eens op de website van de Vakantiediscounter of Prijsvrij.nl . Zij bieden vakantie’s en stedentrips aan voor de beste prijs!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?