3 x Grand Cafés in Malaga stad

Ruimte en hoge plafonds

Malaga had al veel bars en restaurants, maar op dit moment schieten ze echt als paddestoelen uit de grond! Je kan je nog niet omdraaien of een nieuw restaurant opent zijn deuren in de binnenstad. Wat wij erg leuk vinden is dat er naast de traditionele Spaanse restaurantjes regelmatig café restaurants bijkomen met een wat een stijl die we in Nederland kennen als grand café. Een stijl  met een interieur dat ruimtelijk aandoet en met hoge plafonds. We hebben een kort artikel geschreven over onze favoriete grand cafés in Malaga stad!

La Fábrica

De laatste aanwinst in deze categorie is La Fabrica in de artistieke buurt Soho. Brouwerij Cruzcampo heeft op een oppervlak van meer dan 1.000 m² een kleine brouwerij met bar en restaurant ingericht. Daardoor ziet het er ruimtelijk uit. De naam La Fábrica (= de fabriek) past goed bij het industriële interieur.

Grand Café la Fábrica in Malaga

De warme kleuren die gebruikt zijn in het interieur maken dat het niet koud en leeg aandoet. La Fábrica heeft ruimte voor 450 gasten, toch is het er vaak afgeladen. En terecht, ze hebben een leuke kaart met naast de traditionele tapas als kaas en ibericos (= worst), ook internationale gerechten zoals Yakatori, Ceasar salad (volgens kenners de beste Ceasar salad van Malaga) , Tex-Mex gerechten en hamburgers. Daarbij serveren ze heel veel soorten bier – waarvan 7 in huis gebrouwen – en niet te vergeten fijne live muziek in het weekend!
Adres: Calle Trinidad Grund, 29, 29001 Malaga

Bekijk Malaga vanaf de fiets! Ons favoriete vervoersmiddel in Malaga? De fiets! Je ontdekt het centrum in een korte tijd en dat is zeker handig tijdens een korte stedentrip! Het bedrijf Baja Bikes heeft te gekke fietstours onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen. Je kunt er ook fietsen huren en op je eigen houtje op verkenning te gaan. Leuk!

Le Grand Café Centro

Dit grand-café stijl bar restaurant vinden wij ook leuk. Ruimte, hoge plafonds en toch gezellig met hout en warme kleuren ingericht. Het grand café zit op de begane grond van het Ibis Hotel en heeft een oppervlakte van 800 m².  Het heeft een internationale sfeer en serveren ditto gerechten zoals hamburgers, biefstuk en snacks als nachos, sandwiches en kipnuggets. Vele soorten bier gaan er ook over de (Ierse) bar. Fans van voetbal kunnen hun hart ophalen. Er hangen tv´s waar ze regelmatig voetbalwedstrijden op uitzenden.
Adres: Pasillo Guimbarda s/n, Malaga

El Grand Café in Malaga centrum

Taberna Matahambre

Matahambre in het centrum van Malaga is al jaren één van onze favorieten. Ze serveren er een grote variatie tapas met een moderne twist. Neem vooral de patatas bravas, die zijn ¨to die for¨. Er is net zoals bij Le Grand Café een San Miguel ¨tap station¨, waar je een hele bierproeverij kan laten tappen. Wat fijn is dat je hier behalve een tapa, ook een halve of een hele portie van een gerecht kunt bestellen. Dit is de enige van de grand cafés in Malaga stad die twee verdiepingen heeft. Door de open trap van beneden naar boven en het gebruik van glaswanden in de inrichting, krijg je een hele ruimtelijke sfeer.
Adres: Calle Calderería, 7, Malaga

Taberna Matahambre Malaga stad

Weet jij nog meer grand cafés in Malaga stad? Wat is volgens jou de leukste? Laat het ons weten in de reacties!

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje