Cadiz! Een leuke, compacte stad op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan.  Je kunt er heerlijk struinen door nauwe straatjes en over gezellige pleinen en na afloop op een terrasje de zon in zee zien zakken.

Cadiz Andalusië

Locatie

Cadiz-stad is de hoofdstad van de de gelijknamige provincie. De compacte stad ligt op een schiereiland aan zee en was ooit de belangrijkste handelsverbinding tussen Noord-Afrika en Europa. Cadiz grenst aan de provincies Huelva en Sevilla in het noorden, Malaga in het oosten, de Middellandse zee en Atlantische Oceaan in het zuiden en het westen.

Strand in de provincie Cadiz, Andalusië

Geschiedenis

Rond 1.100 voor Christus bouwden de Feniciërs al een stad die zij Gadir noemden, ommuurde stad. Volgens velen is Cadiz daarom de oudste stad van Europa. Anderen beweren dat Cadiz  pas in 900 voor Christus ontstond en toen nog een eiland was, in plaats van de huidige landtong.  Onder de Moren werd Cadiz een grote exporthaven.  Alfonso X heroverde de stad in 1262 en bouwde de ommuring. Hiervan is een groot deel nog intact, evenals drie stadspoorten. In 1493 vertrok Columbus hier voor de tweede keer met naar de Nieuwe Wereld. Aan het einde van de 16e eeuw veroverden de Engelsen de stad. De 18e eeuw was de gouden eeuw voor de stad.

Setenil Pueblo Blanco

Shoppen

Ook zin een stedentrip naar Cadiz? Je kunt er heerlijk shoppen! Het winkelcentrum van de Cádiz-stad ligt in een voetgangersgebied tussen de winkelstraten straten Calle San Francisco, Calle Columela, Calle Compañia en Calle Pelota. Hier vind je van alles, van internationale modeketens en klassieke winkels tot Spaanse boetiekjes en leuke handgemaakte souvenirs.

Een verplicht nummer  is een bezoek aan de Mercado Central de Abastos, de oudste markt van Spanje. Je vindt er fruit, groente en bovenal vis, waaronder verse moten tonijn als daar het seizoen voor is. Voor liefhebbers van vlooienmarkten is er elke zondagmorgen een markt bij de Mercado de Abastos.