Skiën in Andalusië: ’s Ochtends sneeuw en ’s middags strand

Skiën in Andalusië: Sol y Nieve

Skiën in Andalusië? Kan dat? Jazeker! Je zou het misschien niet verwachten maar in deze prachtige Zuid-Spaanse regio kun je ’s ochtends skiën en ’s middags een visje eten aan het strand. Wij kunnen ons maar nauwelijks een mooiere combinatie voorstellen..

Let wel: deze combinatie is doorgaans mogelijk vanaf de tweede helft van maart tot eind april of begin mei wanneer het skistation weer sluit. Het is natuurlijk ook prima toeven op het strand in december, januari en februari, maar of dat in je badpak kan… Gelukkig is het op zonnige dagen vrijwel het hele jaar door mogelijk om op een terras aan zee een visje te eten. Dat combineren met in de ochtend een paar afdalingen door de verse sneeuw is natuurlijk geweldig!

borreguiles

Skiën in Andalusië

Het Spaanse skigebied Sierra Nevada in Andalusië luistert naar de toepasselijke nam Sol y Nieve (zon en sneeuw). Het is het meest zuidelijk gelegen wintersportgebied van Europa. Dankzij de hoge ligging en de vele sneeuwkanonnen is het er redelijk sneeuwzeker vanaf eind november tot eind april. Voor elk type skiër en snowboarder liggen er pistes, met blauwe, groene, rode en een paar zwarte afdalingen. Daarom is het gebied ideaal voor het hele gezin en voor zowel beginners als gevorderden.

kids skiën

 

Ook weekendtoeristen zijn gek op dit skigebied en ze komen en masse uit verschillende Spaanse steden, maar ook uit Portugal naar Granada toe. Bedenk wel dat tijdens ‘puentes’, zoals rond 6 en 8 december, kerstmis, Driekoningen en Semana Blanca (laatste week van februari en begin maart) de accommodatie in de wintersportplaats Pradollano snel volgeboekt is. Plan daarom je wintersportvakantie in Andalusië wat langer van tevoren. Het Sierra Nevada skigebied heeft een lang seizoen dat afhankelijk van de meteorologische condities rond eind november begint en doorloopt tot het einde van april of zelfs tot in de eerste week van mei.

Via de website van Sol y Nieve kun je forfaits boeken, lessen regelen (ook privéles) en zelfs materiaal huren. Dat laatste is ook op de bonnefooi prima te doen, mits je maar vroeg in het skigebied aankomt en niet de drukste dagen van het jaar uitkiest. In het skidorp Pradollano wemelt het van de winkels waar ski’s, snowboards en helmen worden verhuurd. Veel hotels in de buurt bieden ook die service aan.

skilift

In de winter naar het strand in Andalusië

Doordat de temperatuur tijdens de wintermaanden in Andalusië vaak rond de 20 graden ligt, kun je prima een dag naar het strand. Is het voor jou te fris om echt aan het strand te liggen, dan kun je altijd gaan lunchen bij één van de wintervaste Chiringuitos (= strandtenten) . Het is in Andalusië bijna altijd mogelijk ’s ochtends te skiën en ’s middags aan het strand te relaxen!

Het skigebied is ongeveer 30 minuten rijden vanuit de stad Granada. Vanaf Málaga kun je er binnen 2,5 uur zijn en vanaf de Costa Tropical (rond Motril) kost het slechts iets meer dan een uur rijden. Een tip is dan ook om voor accommodatie aan de Costa Tropical te kiezen,  bijvoorbeeld in één van de badplaatsen Almuñecar of Salobreña. Vind je het niet erg om iets verder rijden dan kan je ook voor het bekende Nerja kiezen, met het balkon van Europa en de prachtige grotten.

Winterzon aan het strand van Costa del Sol

Wat vind jij van het skigebied Sierra Nevada? Ben jij al eens op één dag ’s ochtends gaan skiën, en ’s middags naar het strand geweest? Zo ja, hoe was dit? Vertel het ons hieronder in de comments!

 

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje