6 x Beste Fotospots in Sevilla

Instragrammable spots in Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is zonder twijfel één van de mooiste steden van Spanje. Misschien zelfs wel van de wereld. Het is ook één van de meest fotogenieke plekken. Bloggers en influencers bezoeken de stad om er prachtige foto’s te maken voor hun social media accounts zoals Instagram. Wij hebben de beste fotospots in Sevilla voor je op een rijtje gezet. Heb je je lens gepoetst? #instagrammable

Kathedraal van Sevilla en Giralda toren

Vanaf de giralda-klokkentoren van de kathedraal heb je een geweldig uitzicht over de stad. Als je durft kun je een ticket boeken om met een gids de daken  van de kathedraal “Cubiertas de la Catedral,” te bezoeken. Het uitzicht vanaf daar is fenomenaal! Sowieso is kathedraal en de Giralda toren buiten en binnen absoluut adembenemend. Het maakt niet uit van welke hoek je een foto neemt, of je binnen of buiten fotografeert, het zullen Instagrammable foto’s worden.

Kathedraal van Sevilla en Giralda toren

Metropol Parasol “Setas de Encarnacion”

Het grootste houten bouwwerk ter wereld, dit prachtige architectonische hoogstandje van de Duitse architect Jürgen Mayer. Dit unieke kunstwerk is tegenwoordig het herkenningspunt van Sevilla. Als je van onder de Metropol Parasol naar boven kijkt is het prachtig, maar helemaal top is als je op het kunstwerk loopt en over de hele stad kunt uitkijken. Het is fantastisch tijdens zonsondergang, als het warme Sevilliaanse licht op het bouwwerk schijnt.

Metro Parasol Sevilla houten bouwwerk

Plaza de Cabildo

Dit halfronde plein ligt verscholen in de wijk Arenal, direct naast de kathedraal van Sevilla. Het is nog vrij onbekend bij toeristen en je moet wel even goed zoeken om het te vinden! Als je het eenmaal hebt gevonden, kun je genieten van de prachtige fresco schilderijen op de bogen van het gebouw. Plaza de Cabildo wordt vaak vanuit een schuine hoek gefotografeerd, wat een spectaculair effect heeft.

Cabildo Instagrammable spots Sevilla

Plaza de España

Plaza de España mag je niet missen als je in Sevilla bent. Het is een magisch plein vol met kleurige azulejos (tegels) en of je nu van veraf of de details schiet, dag of nacht is, het is allemaal prachtig. Heb je een drone? Dan is this the place to be!

Plaza de España vanuit de lucht
Foto credit the.three.travelers via Istagram

Real Alcazar

Een van de beste fotospots in Sevilla is absoluut het Alcazar paleis en tuinen. Oorspronkelijk gebouwd door Moorse moslimkoningen, het door UNESCO beschermde paleis is een adembenemende mix van christelijke en Mudéjar architectuur. Komt het je bekend voor, dat klopt, het was het Dorne paleis in de tv serie Games of Thrones. Neem je camera in de houding voor kleurrijke betegelde gangen, prachtige stenen bogen en rustige patio’s. Vooral de Baños de Maria Padilla en de paleistuinen zorgen voor Instragrammable plaatjes.

Alcazar Paleis in Sevilla

Barrio Santa Cruz

Slenter door de wijk Santa Cruz om de meest Instagrammable plekken in de stad te ontdekken. In deze oude Joodse wijk zie je overal de oranjeachtige gekleurde muren die Sevilla de speciale Pantone kleur heeft bezorgd.  Deze wijk van Sevilla heeft het allemaal: geweldige historische monumenten, de charmantste kleine straatjes en pleintjes van de stad, kleurrijke markten, rustige parken en fijne tapasbars. Vooral Calle Agua is een populaire locatie voor een Instragramwaardig shot.

Sevilla heeft een eigen Pantone kleur Foto credit Barrio Santa Cruz Sevilla via Facebook

Tuurlijk zijn er veel meer fotospots in Sevilla! Wij hebben hier onze favo’s op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments.

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?