Sevilla: Feria de Abril – Aprilfeesten

Een week non-stop feesten in Sevilla

Update 22/4/2020

De Feria de Abril was door het Coronavirus uitgesteld naar september, maar er is vandaag besloten dat de Feria de Abril niet doorgaat in 2020. Hopelijk kunnen we dan weer genieten van één van de grootste feestweken van Spanje. Ieder jaar, ongeveer twee weken na Semana Santa draait het leven in Sevilla één hele week lang om deze feria. Er is volop (live) muziek, er wordt gedanst, vuurwerk afgestoken, gegeten en gedronken, er zijn kermisattracties, stierengevechten, paardenrijtuigjes en nog heel veel meer. Neem daarbij dames in bontgekleurde flamencojurken en je hebt een geweldig feest met een heel speciale sfeer.

Flamenco jurken

De Feria de Abril de Sevilla is één van de meest populaire én internationaal bekende events van Sevilla. De eerste feria was in 1847 en was een veemarkt en deze is na verloop van tijd tot hét lentefeest van Sevilla uitgegroeid. Er worden meer dan duizend “casetas” (= tenten) op el Recinto Ferial  ( kermisterrein) opgezet waarin de inwoners van de stad samenkomen om tot in de late uurtjes te feesten. Dit kermisterrein ligt aan de rand van de stad en wordt los Remedios genoemd. Niet alleen op het Recinto wordt er feest gevierd,  je zal op iedere plek in de stad feestgangers tegenkomen.

Verlichting Feria de Abril in Sevilla

Het feest start dit jaar officieel om 12 uur in de nacht van 3 op 4 mei met de traditionele ceremonie Alumbrado. De nacht zal verlicht worden door de duizenden gekleurde lampjes en lampionnen die op het terrein en rondom de hoofdingang de Portada de la Feria hangen. Als je door deze poort loopt, kom je bij de ¨casetas¨en hier vind je de echte feria. Deze tenten zijn ruimtes waar familie, kennissen, relaties en gasten worden verwelkomd en  kunnen genieten van een hapje en een drankje. Er wordt gezongen, een goed gesprek gevoerd en natuurlijk worden er “Sevillanas” gedanst, de lokale variant van flamencodansen.

Tijdens dit populaire feest is de accommodatie duur en snel volgeboekt in Sevilla. Zorg dus dat je er snel bij bent! We hebben de volgende tips voor je. Hotel Itica Artemisa in het oude centrum (met zwembad!) kunnen we aanraden, maar ook het lichte Mint Urban Suites appartement is een top plek. Sevilla heeft een ruime keuze uit hotels, B&B´s en appartementen. Zelf een logeerplek kiezen?

Houd er rekening mee dat de meeste ¨casetas¨ privébezit zijn en je er alleen binnenkomt op uitnodiging van leden of hun vrienden. Er zijn gelukkig ook een paar openbare tenten die voor iedereen toegankelijk zijn. Vraag meer informatie bij het infocentrum van de feria.

Rijtuig op de Feria de Abril in Sevilla
Sandra Vallaure - Flickr

Overdag is het terrein afgeladen met amazones, ruiters en rijkelijk versierde paardrijtuigen. Dit is wat bekend staat als de paarden- en koetsparade. Naast het feria terrein is ook de Calle del Infierno (Straat van de Hel), een feestelijk gedeelte met een heleboel leuke attracties voor kinderen en volwassenen.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt.Thumb up blauw

Hier staan ook stalletjes waar je allerlei snacks en drinken kan kopen. Een ander belangrijk onderdeel van de feria zijn de stierengevechten. Iedere middag is op het Plaza de la Maestranza het stierengevecht van die dag te zien.

Feria de Abril Sevilla
Sandra Vallaure - Flickr

Na een week lang tot in de vroege uurtjes feestvieren is er op zaterdag 2 mei om middernacht een spectaculaire vuurwerkshow te zien om de Feria de Abril af te sluiten.

De Feria de Abril in Sevilla is een event dat je absoluut een keer mee moet maken. Het is hét moment om het prachtige Andalusië en haar kleurrijke traditionele gewoontes te ontdekken. Ga je mee?

Ook zin gekregen in een stedentrip naar Sevilla? Kijk eens verder op onze website of check direct alle  aanbiedingen op de website van stedentrip specialist Bebsy.nl  

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje