Flamingo´s spotten in Andalusië

Roze zuurstokken in het zoutmeer

Je kunt in de autonome regio Andalusië in Zuid Spanje op twee plaatsen flamingo´s spotten. Eén plek is het Nationaal Park Doñana, dat zijn oppervlakte verdeeld onder de provincies Huelva, Cadiz en Sevilla, en de andere is in de provincie Malaga. De laatste vind je in het Andalusische binnenland bij de plaats Fuente de Piedra.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt. 😉

Laguna de Fuente de Piedra is een beschermd natuurreservaat en heeft het grootste zoutmeer van Spanje én heeft de grootste kolonie flamingo’s  van Europa!  Na een winterseizoen met veel regen kunnen hier wel 20.000 flamingo paren broeden. Behalve flamingo’s vind je hier vele andere trek- en broedvogels en deze zijn makkelijk te observeren vanuit de vogelkijkhut rond het meer. Je ziet er strandplevieren, meerkoeten, lachsternen, kraanvogels, zwaluwen, meeuwen en nog veel meer vogelsoorten. Kortom het is een paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers.  De lagune (2,5 km breed en 6,5 km lang) is het enige zoutmeer in Spanje dat ook ’s zomers niet helemaal droogvalt.

Flamingos Fuente de Piedra

Fuente de Piedra heeft een bezoekerscentrum, er is een wandeltocht van ruim anderhalf uur langs het meer uitgezet en je kunt er ook fietsen huren. Een idee is met de auto rond het meer rijden en door de olijvenboomgaarden naar het meer te wandelen, waar je van diverse hoge uitkijkpuntengoed zicht kan hebben.

Logeren kun je in de buurt van Antequera doen. Bijvoorbeeld in in de prachtige Parador de Antequera of in B&B Casa Rural Aire. Malaga stad heeft ook een ruime keuze uit hotels, B&B´s en appartementen. Waar kies jij voor?

Let erop dat het in wintermaanden koud kan zijn en zeer hard kan waaien. Er zijn verschillende “goede” maanden om de flamingo’s te bekijken. De flamingo’s komen aan in januari en februari,  gaan broeden en de kuikens worden in april en mei geboren. De vogels blijven tot augustus, net zolang tot de zinderende hitte niet meer uit te houden is en de lagune langzamerhand niet genoeg water meer bevat om voor levensonderhoud te voorzien. Neem wel verrekijker mee want ze kunnen ver in het meer zitten.

Vliegende flamingos

Ben jij al eens naar Laguna de Fuente de Piedra geweest? Heb je misschien flamingo’s op een andere plaats in Andalusië gespot? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

SNP Natuurreizen

 

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje