Torrijas

Wentelteefjes van Spanje

Een groot assortiment aan lekkere zoetigheden en gebakjes horen echt bij Semana Santa in Andalusië. Tijdens deze week vol processies voor Pasen eet je Torrijas. Torrijas, een traditioneel gerecht bestaat al sinds de 15e-eeuw. Het zoete gerecht is te vergelijken met onze Wentelteefjes, gemaakt van witbrood, melk, honing en kaneel. Waar je ze kunt kopen? Volg gewoon de geur van kaneel en honing, ze brengen je linea recta naar de panaderías met hun vitrines vol lekkers.

Torrijas

Torrijas zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Het enige dat je nodig hebt is witbrood, geweekt in melk (of wijn) met honing of suiker, kaneel, citroenschil en eidooiers. Vervolgens bak je de Torrijas een paar minuten in de koekenpan en klaar is Kees! Zo maak je het:

In huis halen:

  • witbrood sneetjes  (in Spanje verkopen ze speciaal brood om Torrijas te maken)
  • 1 liter melk
  • kaneelstokje
  • citroenschil
  • vanille
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • honing/suiker

Bereiden:

  • Voor het ¨dompelbad* meng je de melk met bijvoorbeeld kaneel, citroenschil, honing/suiker en de eieren.
  • Vervolgens zet je een pan op het vuur, voeg flink wat olijfolie toe en laat de olie heet worden.
  • Dompel je de sneetjes brood in het melkmengsel.
  • Zodra de olie op temperatuur is, kunnen de torrijas gebakken worden.

Snel klaar en zalig! Je kunt deze ‘Spaanse wentelteefjes’ zowel warm als koud opdienen.

Wil je ook weten hoe je een overheerlijke gazpacho maakt? Kijk dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ReizenReizen