Paella recept

Het énige echte Paella recept

Dit jaar wordt voor het eerst World Paella Day gehouden en wel op 20 september. Naar aanleiding van deze dag hebben we een heerlijk paella recept voor jullie uitgezocht. Er zijn vele Paella recepten en iedere Spaanse familie heeft zijn eigen geheime recept. Dit recept is met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen. De saffraan en chorizo geven de rijstschotel een prachtige diep gele kleur. Een speciale (paellera) paella pan wordt aangeraden.

In huis halen:
Porties: 6 

  • flinke scheuten olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 125 gr verse chorizo worst, velletje eraf gehaald en in blokjes gesneden
  • 2 kipfilets, in dobbelsteentjes gesneden
  • 350 gr ongekookte paella rijst (liefst arroz Bomba)
  • 1,25 liter kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 1 takje verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 klein plukje saffraan
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 (pijl) inktvissen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 tomaten, ontdaan van de pitten en in kleine stukjes gesneden
  • 75 gr bevroren tuinerwtjes
  • 12-15 grote garnalen (gamba´s), schoongemaakt
  • 500-600 gr mosselen, schoongemaakt en ontdaan van de baard
  • 2 handjes gehakte verse peterselie
  • 8-12 partjes citroen ter garnering

Bereiden:

  1. De olijfolie in een grote paella pan op middelmatig vuur verhitten. Voeg ui, knoflook en peper toe en roer gedurende een paar minuten goed door. Voeg chorizo, kip en rijst toe en bak dit gedurende 3 minuten aan. Roer de helft van de bouillon erdoor. Voeg vervolgens wijn,  saffraan en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat zo’n 15 minuten sudderen.
  2. Proef de rijst om te zien of hij al gaar is. Als de rijst nog niet gaar is, voeg dan 1/3 van de resterende bouillon toe en roer dit goed door elkaar. Laat het gerecht langzaam pruttelen en roer af en toe. Indien nodig extra bouillon toevoegen. Net zo lang koken tot de rijst gaar is.
  3. Voeg de inktvis, tomaten en erwtjes toe en laat nog 2 minuten koken. Leg de garnalen en mosselen erop, bedek de hele pan met aluminiumfolie en laat dit zo nog 3 tot 5 minuten doorkoken.
  4. Verwijder de aluminiumfolie en strooi er lekker wat peterselie over. Serveer het gerecht vanuit de pan en garneer het met de partjes citroen.

ReizenReizen



Booking.com

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje