Leuke spelletjes voor op reis en vakantie

Zorg dat je deze compacte spelletjes in je bagage hebt!

Gezellig samen een spelletje doen op het balkon van je vakantie-appartement met een wijntje en een tapa. Of met een groepje vrienden lachen-gieren-brullen op het terras van je vakantiewoning. We gingen voor jou op zoek naar  allemaal leuke spelletjes voor op reis en vakantie die ook in je (hand)bagage passen!

Je wilt natuurlijk liever niet met grote speldozen slepen. Gelukkig zijn veel leuke en bekende spelletjes ook te koop in een compacte reisuitvoering. Zoals bijvoorbeeld de klassiekers Kolonisten van C Kolonisten van Catan reisuitgave atan en Clue Cluedo spel do.

Dit superleuke spel heeft dobbelstenen in vijf verschillende kleuren waarmee een speler gooit om op die manier zoveel mogelijk gekleurde vakjes op de bijgeleverde spelformulieren weg te strepen. Het leuke aan Qwixx is dat iedere speler iedere beurt – dus ook tijdens de beurten van andere spelers – iets mag doen.

Qwixx spelletje
Bekijk op bol.com button

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is in een fijne compacte reiseditie verkrijgbaar. Je moet straten, dorpen en steden bouwen, en je kunt de andere spelers tegenwerken. Dit is één van spelletjes voor op reis en vakantie die je met z’n tweeën kunt spelen.

Kolonisten van Catan reisuitgave

Bekijk op bol.com button

Da Vinci Code

Eén van onze favorieten die we echt overal mee naartoe nemen! Een tof spel dat je met z’n tweeën zelfs aan de hotelbar kunt spelen. Iedere speler probeert de geheime code van zijn tegenstander te kraken zonder daarbij zijn eigen code prijs te geven. Je moet slim en tactvol opereren. Je ziet namelijk van je tegenstander alleen maar de achterkant van zijn stenen. De enige informatie waar je over beschikt is je eigen code. Tijdens het spel krijg je steeds meer tips en vallen de bewijzen je steeds meer op. Uiteindelijk wint de beste codekraker het spel!

Da Vinci Code spel
Bekijk op bol.com button

Yahtzee

Veel heb je niet nodig voor deze klassieker: zes dobbelstenen, een notitieboekje en een pen of potlood. Per ronde schrijf je de score op. Heb jij veel 3-en liggen? Dan schrijf je een goede score op bij de 3. Heb jij een straat van cijfers oplopend liggen (1,2,3,4,5)? Daar krijg je veel punten voor. Degene met de meeste punten wint! Neem je het bovengenoemde Qwixx mee, dan hoef je hiervoor alleen een ander scoreblokje mee te nemen.

Yahtzee

Bekijk op bol.com button

Exit, De Verlaten Hut

Het beste escaperoom spel tot nu toe! We kunnen er niets over zeggen want dan zouden we alles verklappen! Niet speciaal in reisverpakking, maar door het compacte formaat van het doosje is het een ideaal spel voor op reis en vakantie!

Exit de Verlaten Hut
Bekijk op bol.com button

Rummikub

Ook Rummikub heeft een vakantie-editie in een leuke reisetui, waardoor je het gemakkelijk kan meenemen en overal ter wereld kunt spelen. De bedoeling is om zo snel mogelijk jouw eigen steentjes op tafel te leggen, en dit doe je door cijferreeksen en combinaties neer te leggen of toe te voegen aan de steentjes die al op tafel liggen.

Rummikub reisetui
Bekijk op bol.com button

Pass the Pigs (Biggen)

Biggen is de minder charmante naam voor Pass the Pigs. Bij dit toffe spel gooi je in plaats van dobbelstenen twee biggen. Hoe ze landen bepaalt hoeveel punten je krijgt of dat je beurt over is. Als je punten scoort kun je bepalen om te stoppen of door te gaan en nog meer punten te scoren. Wie het eerst bij de 100 is wint. Maar gooi de biggen niet op elkaar want dan ben je al je punten kwijt! Doorgaan of toch stoppen? Dit spel kun je met zijn tweeen spelen of met meer personen. Om het spannender te maken kun je ook de punten van de tegenspelers voorspellen, dit geeft een nieuwe dimensie. Het is makkelijk te leren en wordt niet snel saai. Zit in een supercompacte etui en is dus makkelijk mee te nemen

Biggenspel Pass the pigs

Bekijk op bol.com button

Spelletjes voor jong en oud

Regenwormen is één van die reisspellen die je makkelijk in je tas stopt en ook even snel ergens kunt spelen. Het is geschikt voor jong en oud. De spelregels zijn simpel, je moet zo veel mogelijk regenwormen verzamelen en mag elkaar lekker dwarszitten én van elkaar stelen. Het is niet in een officiele reiseditie verkrijgbaar, maar de verpakking is klein genoeg om mee op reis te nemen!

Regenwormen spel
Bekijk op bol.com button

Tickets to Ride

Ga je met de auto op vakantie? Dan kan dit spel mooi mee! Het is namelijk niet in compacte reisuitgave te krijgen maar het is zo’n leuk spel, het moet gewoon mee! Ook geweldig om thuis te hebben. Dit is een onderhoudend spelletje om met een groep te kunnen spelen. Ticket to Ride combineert elementen uit Stratego, Kolonisten van Catan en Monopoly, en is tot aan het einde superspannend! Een ontzettend mooi vormgegeven spel met veel details die de magie van het treinreizen tot leven brengen. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar, zoals Tickets to Ride Europa, Ticket to Ride USA en Ticket to Ride Japan/Italië. Ook zijn er uitbreidingen beschikbaar zoals Ticket to Ride Asia, Ticket to Ride Afrika en Ticket to Ride Nederland. Geweldig om ze allemaal te verzamelen!

Tickets to Ride bordspel
Bekijk op bol.com button
Een vakantiespel als cadeau

Het is ook leuk om een spelletjes voor op reis en vakantie cadeau te doen. Vooral ouders met jonge kinderen maak je er blij mee. Handig voor onderweg en je hebt bovendien een origineel cadeau. Maar ook  jezelf doe je er een plezier mee. Gezellig een spelletje doen met z’n tweeën, met  je (vakantie)vrienden of familie.

Staat jouw favoriete spel er nog niet bij? Of heb jij andere leuke tips als het gaat om spelletjes voor op reis? Laat ze in de comments achter!

EreadersEreaders

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje