Kitesurfen in Andalusië

Dé absolute kitesurf hotspot van Europa

Update 10/1/2020

Kitesurfen in Andalusië is hip & happening. Vooral de plaats Tarifa aan de Costa de la Luz is dé absolute kitesurf hotspot van Europa. Tarifa ligt aan de Straat van Gibraltar precies waar de Middelandse Zee en de Atlantische Oceaan samenkomen en rond dit meest zuidelijke puntje van Spanje en Europa waaien twee krachtige winden: de Levante en de Poniente. Deze wind in combinatie met het heerlijke klimaat maken Tarifa zo´n ideale plek om te wind- en kitesurfen, dat het surfers van over de hele wereld aantrekt.

Kitesurfen Tarifa

Wat is kitesurfen nou eigenlijk? Kitesurfen of kitesurfing is één van de snelst groeiende watersporten van de laatste jaren. Heel eenvoudig gezegd gaat het er om dat je je al staande op een board van ca. 130 centimeter lang vooruit laat trekken door een kite, oftewel een enorme vlieger. Kitesurfexperts kunnen wel snelheden van 80 of 90 kilometer per uur bereiken!  Ze razen over het water en maken daarbij indrukwekkende stunts zoals sprongen en salto’s. Vanaf de kust is het superleuk om deze surfers hun sport te zien beoefenen.

Tarifa heeft een heleboel kitesurfscholen waar je voor elk niveau lessen kan volgen. Er zijn ook veel leuke logeeradresjes. Bijvoorbeeld het funky 100% Fun met zijn eigen surfshop of Arte Vida, met eigen kitesurfschool en pal aan het strand. Wawa Tarifa is ook een topplek!

De wind is het meest constant tussen de maanden mei en oktober en is dus de beste tijd om te kitesurfen. Naast de kwaliteit van de wind is ook het weer het beste in deze periode. In de zomer gaat de zon pas laat onder, waardoor je lekker wat uren kunt kiten op zee! Houd er wel rekening mee dat het in- en op het water erg druk kan worden tijdens de zomermaanden.

De GKA Kite-Surf World Tour wordt de laatste jaren in Tarifa gehouden. Vorige jaar werd de  wedstrijd van 26 tot 30 juni 2019 gehouden worden aan het strand Valdevaqueros bij Tarifa.

Surfer op zee

Tarifa heeft een heleboel wind- en kitesurfshops waar je surf benodigdheden van alle bekende merken kunt huren of kopen. Ook kun je je in deze shops opgeven voor surflessen.

Bekijk nu de goedkoopste vliegtickets bij World Ticket Center naar Malaga! Bij CarDelMar kun je de prijzen van huurauto´s vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt.Thumb up blauw

Naast Tarifa is kitesurfen ook ¨booming¨ in het bruisende badplaatsje Conil de la Frontera, een half uur rijden vanaf Tarifa.  Naast watersportfanaten is het plaatsje ook een populaire vakantiebestemming van families. In Conil zijn een aantal professionele kitesurfscholen die kitesurflessen verzorgen voor jong en oud. Omdat er bij dit strand geen scherpe stenen of gevaarlijke stromingen zijn, is Conil een ideale plek om te leren kitesurfen in Andalusië.


 

Conil de la Frontera heeft zijn eigen kitesurfscholen. Leuke accommodatie hebben ze er ook, zoals de gunstig geprijsde Hostal el Arco en Arena Boutique, beiden op strompelafstand van het strand.

Ben je kitesurfer of wil je het leren? Wil je verzekerd zijn van geweldige golven en een altijd waaiende wind van de Atlantische oceaan? Dan is de Costa de la Luz ¨the place to be¨.

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje