Kerst in Málaga

De unieke kerstsfeer van Málaga stad

Kerst in Málaga is niet alleen heerlijk, maar ook verrassend leuk. Als je op vakantie bent in Málaga kun je overdag genieten van de zon op een terrasje of met een beetje geluk  aan het strand. ´s Avonds duik je de stad in voor tapas en een wijntje en om te genieten van de reuring en de kerstsfeer. Veel terrassen plaatsen in de wintermaanden grote heaters zodat je nog lang buiten kunt zitten.

Kerstverlichting Málaga 2017

Lichtshow

Ieder jaar steekt de gemeente Málaga veel energie in de kerstversiering. Deze bestaat uit enkele miljoenen lampjes die de stad omtoveren in een waar sprookjesparadijs. Volgens de traditie worden de lampjes eind november rond 18.00 uur door de burgemeester van Málaga worden ontstoken. Dit is een heel spektakel, waar de Malagueños en toeristen van heinde en verre op afkomen.  Ze proberen allemaal een plekje te bemachtigen op de Plaza de la Constitucion, van waar je de indrukwekkende lichtshow het beste kunt zien.

Kerststallen

Ook de rest van de binnenstad  wordt ondergedompeld in kerstsfeer. Op verschillende plaatsen, waaronder in de kathedraal, kun je ook levensechte kerststallen bewonderen.  Verder zijn er diverse kerstmarkten, zoals op de Paseo del Parque en op de Muelle Uno aan de haven, vlak bij  het Centre Pompidou Málaga. Bij het warenhuis El Corte Ingles is zelfs een ijsbaan met een Spaanse koek en zopie. Na de inauguratie gaat de kerstverlichting dagelijks  aan. Je kunt dan van 18.30 tot middernacht (in het weekend tot 2.00 uur) van de kerstverlichting genieten tot 6 januari, de dag van Drie Koningen.

Ben jij wel eens tijdens kerst in Málaga geweest?

Dit jaar gaat de kerstverlichting aan op 24 of 25 november.

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje