Game of Thrones in Andalusië

Duik nog één keer in de wondere wereld van Westeros

Miljoenen mensen keken er naar en de echte liefhebbers weten het wel: veel scènes uit de Amerikaanse HBO-hitserie Game of Thrones werden gefilmd in Spanje. Het vijfde seizoen werd voor een deel opgenomen in  Andalusië. Hieronder een overzicht van de meest bekende filmlocaties van Game of Thrones  in Andalusië!

Sevilla

Watertuinen van Dorne: Real Alcazar in Sevilla stad

In de hoofdstad Sevilla word het paleis Real Alcazar de Sevilla gebruikt als de beroemde watertuinen van Dorne. De Moorse uitstraling van het gebouw, de azulejos (geglazuurde tegels), fonteinen en tuinen vol rozen en palmbomen passen perfect in het sprookjesachtige GoT-decor. Myrcella Baratheon (Lannister) slentert maar wat graag door deze tuinen. In de tv serie behoort de tuin tot het huis van de Martells, in de hoofdstad Lanza del Sol. In het echte leven word Real Alcazar gebruikt als officiële verblijfsplaats van de koninklijke familie als deze Sevilla bezoekt.

Water Garden Game of Thrones Dorne
Foto credit HBO
Real Alcazar tuinen in Sevilla
Foto credit USA-Reiseblogger

Dungeons of Red Keep: Reales Atarazanas in Sevilla

Ook zijn de koninklijke scheepswerven “Reales Atarazanas” gebruikt als locatie in het zevende seizoen van Game of Thrones. Deze locatie wordt gebruikt als kerker onder de Red Keep in Kings Landing, waar het geheime wapen van de Lannisters wordt onthuld dat gebruikt zal worden tegen de draken.

Kerkers van Red Keep
Foto credit HBO

Reales Atarazanas van Sevilla 

Danzak’s Pit: Osuna

De stad Osuna was na de opnames van GoT plotsklap wereldberoemd! De stierenvechtarena van deze plaats wordt gebruikt als de – arena van Meereen genaamd Danzak’s Pit –  tijdens het gevecht tussen de legers van Meereen en Yunkai. Dit was één van de omvangrijkste en duurste filmscènes uit de televisiegeschiedenis!

Danzak's Pit Osuna stierenvechtarena GoT
Foto credit HBO

Osuna stierenvechtring Sevilla

Dragonpit King’s Landing // Ruïnes van Italica in Santiponce

In de finale van seizoen 7 komen Cersei, Daenerys, Jon en Tyrion samen in de Dragonpit in King’s Landing, de hoofdstad van de Seven Kingdoms. Daenerys maakt hier de spectaculaire entree op haar draak.  Het eeuwenoude Romeinse ruïnecomplex van Italica is de locatie van de Dragonpit in King’s Landing in die aflevering.


Italica Saltiponce Romeinse bezienswaardigheid

Cordoba

Highgarden: Castillo Almodovar del Rio

In seizoen zeven zie je het prachtige kasteel Castillo Almodovar del Rio in de provincie Cordoba, wat gebruikt wordt als Highgarden, het kasteel van huis Tyrell. Het kasteel ligt aan de oever van de rivier Guadalquivir en midden in weidse vlakten. Het dateert uit de 8e eeuw, toen de Moren dit deel van Europa regeerden. Je kunt het kasteel bezoeken en er staan zelfs scene’s uit GoT op borden aangegeven zodat je weet wat waar is gefilmd! Wij vinden dit de meest fantastische Game of Thrones filmlocatie in Andalusië!

Highgarden Game of Thrones
Foto credit HBO

Kasteel Rio del Almodovar Cordoba

Long Bridge of Volantis: Puente Romano

De Romeinse brug “Puente Romano” in Cordoba stad is in Game of Thrones de Long Bridge of Volantis over de rivier de Royne. De scènes met de brug zijn met meerdere camera’s en een drone gemaakt, waardoor deze  langer lijkt dan het in werkelijkheid is. De brug is in de eerste eeuw voor Christus gebouwd.

Long Bridge of Volantis Game of Thrones Cordoba
Foto credit HBO
Romeinse brug in Cordoba
Foto credit Pixabay

Almeria

Dorne: Alcazaba de Almeria

Het Moorse fort bij de stad Almeria deed in de serie dienst als het exotische Dorne. Het Alcazaba is een Moors kasteel/fort gebouwd ergens rond de tiende eeuw door de Kalifaat Abderraman III maar werd in de serie neergezet als onderdeel van deze stad in Vaes Dothrak.

GoT Dorne filmlocatie Alcazaba de Almeria in Andalusië
Foto credit HBO
Alcazaba Almeria Andalusië
Foto credit Pixabay

Vaes Dothrak – El Chorrilo de Pechinais

De prachtige Sierra de Alhamilla, Tabernas en het oude verlaten mijnengehucht El Chorrillo in het natuurgebied Cabo de Gata werden gebruikt als locatie voor verschillende scènes voor Vaes Dothrak.

Vaes Dothrak
Foto credit HBO

El Chorillo Almeria

Meereen: Torre del Mesa Roldan

Hier confronteert Daenerys, Tyrion Lannister. “We komen om jouw overgave te bespreken, niet de mijne,” zegt Tyrion Lannister. Waaraan de koningin toevoegt, “mijn regeerperiode is nog maar net begonnen”. Dit terwijl haar grote draak, Drogo, op de toren landt en de binnenvallende vijandige vloot vernietigd. Torre del Mesa Roldan staat ook in het natuurgebied Cabo de Gata, provincie Almeria.

Meereen Cabo de Gata Almeria Andalusië
Foto credit HBO

Mesa Roldan in Cabo de Gata provincie Almeria

Welke van deze fantastische Game of Thrones filmlocaties in Andalusië  heb jij al bezocht?
Laat het ons weten in de reacties!

Reizen algemeen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje