Feria de Malaga, het zomerfeest van Zuid-Spanje

Het beroemde zomerfeest van Malaga stad

Het beroemde zomerfeest Feria de Malaga of Feria de Agosto wordt altijd midden in de heetste maand augustus gevierd. Na drie jaar wachten vanwege de coronapandemie, kan het eindelijk weer worden gevierd. De Malagueños zullen dat dan ook extra uitbundigdoen!

De Feria is dit jaar van 13 t/m 20 augustus en is een van de bekendste en drukbezochtste feesten van Andalusië, naast de nog grotere Feria de Abril de Sevilla.

In deze week vol muziek, feest, dansen, eten, drinken en Andalusische cultuur worden ook bezoekers van buiten met open armen ontvangen. In tegenstelling tot andere jaren was er dit jaar geen ‘pregón’, officiële opening door de burgemeester en een bekende Malagueño. De spetterende vuurwerkshow met muziek op het strand van La Malagueta werd in plaats daarvan voorafgegaan door een modern lichtspektakel uitgevoerd door liefst 240 drones.

De pregón de Feria is verplaatst naar het feria-terrein op zaterdagavond. Daar zal zangeres María Peláe de festiviteiten om 21:30 uur officieel openen.

Fleamenco dansen op straat in Malaga

Op de eerste officiële feestdag start rond elf uur ’s ochtends de bekende Romeria de la Virgen de la Victoria, de patroon van de stad. Deze optocht met paardenkoetsen gevuld met dames en hun heren in de traditionele kleding leidt vanaf het stadhuis door het centrum van Malaga naar de basliliek Virgen de la Victoria. Daar volgt een bloemenofferande aan de Virgen de la Victoria.

Feria de día

Verder heeft iedere dag van deze feestperiode een beetje hetzelfde schema. Overdag (feria de dia) beginnen de eerste mensen al rond 12 uur te feesten in het centrum van de stad. Hier kun je kleine marktjes bezoeken, muziekoptredens bijwonen en genieten van Malagueñas die spontaan flamenco beginnen te dansen midden op straat. In de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Malagueta zijn de dagelijkse stierengevechten georganiseerd.

Feria de noche

’s Avonds (feria de noche) wordt vanaf een uur of negen verder gefeest op het festivalterrein Real del Cortijo de Torres even buiten de stad. Het terrein staat vol tenten en gebouwen (casetas) die voor de gelegenheid zijn omgetoverd tot restaurants en nachtclubs. Soms moet je betalen om binnen te komen, en soms is het gratis, afhankelijk van wie de boel runt.

Rond de kraampjes, danstenten en de grote kermis hangt een supersfeer voor jong en oud en het feest gaat tot diep in de nacht door.

Feria de Noche, Malaga

Feria snacks

Van al dat feesten en dansen krijg je natuurlijk honger! Tijdens de Feria de Malaga zijn churros con chocolate een veel gegeten snack en overal kun je deze zoete lekkernijen scoren. Of probeer eens de kleine ronde donuts, buñoles, met chocoladesaus!

Wil je een keer zeer comfortabel logeren? In het  *****Gran Hotel Miramar kun je je heerlijk laten verwennen. Bijvoorbeeld in het wellnesscentrum. Zeg nou zelf, wat is er fijner dan bij te komen van de Feria de Malaga in een spa?!  Wil je liever iets goedkopers? Kijk eens naar Hotel Boutique Nomadas. Dit is een leuk hotel dat vlakbij het historische centrum van de stad ligt. Ideaal om van daaruit de Feria del Día te bezoeken. Kijk hier voor meer accommodatie in Malaga stad.

Feria drankjes

Een bekend drankje tijdens de Feria de Malaga is Cartojal, een frisse zoete wijn die je het beste heel koud drinkt. De fles in feestelijk felroze met flamencostippen zie je tijdens de feria overal terug in de feestversiering. Ook Rebujito, Sherry en Tinto de Verano zijn geliefde drankjes. Vergeet op de avondferia de Mojitos van Caseta de El Rincón Cubano niet te proberen, een klassieker!

Cartojal het bekende drankje uit Malaga tijdens de Feria

De gemeente zet elk jaar speciale bussen in. Die rijden vanuit de hele stad van en naar het historisch centrum en naar het feriaterrein.

Als je bij je logeeradres niet kunt parkeren parkeer je auto dan buiten de stad. De binnenstad van Malaga is autovrij en is er in het centrum tijdens deze feestdagen geen parkeerplek te vinden.

¡Viva la Fería de Málaga!

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje