Meivakantie tips: De drie schatten van Andalusie

Fantastisch rondreis langs de drie schatten van Andalusië

Meivakantie tip: De drie schatten van Andalusie

In September 2007 organiseerden tv-zender Antena 3 en radiostation Onda Cero de verkiezing “Schatten van Spanje! Spanjaarden konden stemmen voor hun favoriete schat van Spanje en dit resulteerde in een top 12.  In deze top 12 van schatten staan de drie schatten van Andalusië op de plaatsen 1, 3, en 4.

Op de eerste plaatst staat La Mezquita in Cordoba. Op de derde plaats staat de kathedraal van Sevilla en op de vierde plaats het Alhambra in Granada.

Wanneer gaan?

Het bezoeken van deze drie Andalusische maar ook Spaanse hoogtepunten kan perfect in een rondreis van een week. In de meivakantie bijvoorbeeld of in het najaar. In Sevilla kan het behoorlijk warm worden en in de zomermaanden is een bezoek dan ook niet aan te raden. Een bezoek aan het Alhambra en Plaza de San Nicolas met het mooiste uitzicht op het Alhambra, is het mooist als de Sierras nog bedekt zijn met sneeuw. Dit kan tot in juni het geval zijn, maar er is natuurlijk geen garantie.

Rondreis zoals jij dat wilt

Als je vanuit Nederland op Malaga vliegt dan kun je een nachtje in Malaga verblijven of, afhankelijk van het tijdstip, gelijk in je huurauto stappen en het binnenland inrijden.

Het rondje Malaga-Granada-Cordoba-Sevilla-Malaga is in totaal 680 kilometer en in totaal bijna 8 uur.

Malaga – Granada: 1 uur en 35 minuten

Granada – Cordoba: 2 uur en 13 minuten

Cordoba – Sevilla: 1 uur en 40 minuten

Sevilla – Malaga: 2 uur en 35 minuten

Uiteraard kun je het rondje ook andersom rijden. Maar als je een lange reis er op hebt zitten dan is overnachten en rondlopen in Malaga misschien wel het meest relaxt.

Drie Schatten van Andalusië

Hoogtepunten en andere bezienswaardigheden

Hoogtepunten zijn uiteraard de Mezquite in Cordoba, het Alhambra in Granada en de kathedraal in Sevilla. Als je niet teleurgesteld wilt worden dan is het belangrijk om voor het Alhambra vooraf de toegangsbewijzen te kopen. Je vermijdt de wachtrijen en je kan het vooraf veilig online in het Nederlands bestellen!  Hiervoor kun je kiezen uit tijdstippen waarop je naar binnen kunt. Voor goed licht voor fotografie wil je niet als de zon het hoogst staat. Je kunt ervoor kiezen om voordat je op vakantie gaat de gunstig geprijsde Alhambra Card online te bestellen. Met deze card heb je toegang tot alle bezienswaardigheden binnen het Alhambra complex! Je kunt de kaarten veilig online kopen bij Ticketbar.

Natuurlijk zijn er meer zaken te zien en doen in deze drie steden. Onder andere:

Granada:

 • Het Generalife: de tuinen bij het Alhambra
 • Het paleis van keizer Karel de V in het Alhambra
 • De kathedraal van Granada in het centrum van de stad dat in 1523 gebouwd werd door koningin Isabella op de plaats van de hoofdmoskee.
 • Alcaicería: de arabische markt.
 • Albayzin, het moorse kwartier en een World Heritage Site sinds 1984.

Alhambra Granada

Cordoba:

 • Puente Romano: de brug over de Guadalquivir rivier
 • Calleja de las Flores: een schattig bloemensteegje in het joodse kwartier.
 • Alcazar van Cordoba: het oude fort dat vanaf 1328, 160 jaar door de koninklijke familie van Aflonso XI werd gebruikt.
 • Het Patiofestival van Cordoba (los Patios de Córdoba 1-13 mei 2018)

Mezquita van Cordoba

Sevilla:

 • Alcazar van Sevilla. Het koninklijk paleis van koning Pedro I dat werd gebouwd in 1364.
 • Plaza de España: Dit prachtige park is gelegen bij de universiteit van Sevilla en de ingang naar het Maria Luisa park. Het was aangelegd ter ere van de Ibero-American Wereldtentoonstelling en het gebouw is een ontwerp van Aníbal González ÁlvarezPlaza de España vertegenwoordigde Spanje.
 • Het Flamenco museum (Museo de Baile Flamenco) is een museum waar ook dagelijks flamenco shows gegeven worden.

Kathedraal Sevilla

Reserveren

Klik op de links hiernaast voor het boeken van vlucht, overnachtingen, huurauto en toegangsbewijzen.