Langste zipline van Andalusië nu te bezoeken

Bij Alhaurín de la Torre in de provincie Málaga is recent de langste zipline van Andalusië en een van de langste van Europa geopend. De tokkelbaan vervoert je zo gewenst in een snelheid van 100 km/u over een afstand van 1.300 meter. 

Het vertrekpunt ligt op de berg Cero de las Cuevas. Je kunt kiezen uit drie houdingen: de ‘superman positie’: liggend op je buik en met uitzicht op de grond. Zo vang je zo min mogelijk wind en ga je harder dan vanuit de twee andere beschikbare posities. Vind je dat teveel van het goede, dan kun je ook in een zittende houding of in tandem – zittend samen met iemand anders – naar beneden. Dan heb je meteen een spectaculair uitzicht over de baai van Málaga en de Middellandse Zee.

langste zipline

Praktisch

De Supertirolina VK Twin is te vinden in het Sunview Park Adventure. Hier kun je ook terecht voor tochtjes te paard. Dit kan in groepjes van minimaal 4 personen en de prijs is 30 euro per persoon. Voor versnaperingen is er en kiosk. Kaartjes zijn verkrijgbaar voor iedereen vanaf 8 jaar en kosten 26 euro per stuk voor individuele sprongen en 46 euro voor een tandem-sprong. Kinderen dienen wel 1.40 meter lang te zijn en 50 kilo te wegen. Ervaring vooraf is niet vereist. Wel moet je te allen tijde de instructies van het personel opvolgen. Je dient je auto te parkeren bij het vertrekpunt bovenop de berg. Na afloop van je sprong en als je weer bent bijgekomen, brengt een terreinwagen je langs een mooie route weer terug.

Het avonturenpark bij Alhaurín de la Torre met de langste zipline van Zuid-Spanje is open van donderdag tot en met zondag en op feestdagen van 10 tot 22 uur. Houd ook de stand van de maan in de gaten want op dagen met volle maan is het mogelijk een nachtsprong te wagen. Ben je nog op zoek naar een leuke accommodatie in de provincie Málaga volg dan de link.

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje