6 x Beste Fotospots in Sevilla

Instragrammable spots in Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is zonder twijfel één van de mooiste steden van Spanje. Misschien zelfs wel van de wereld. Het is in elk geval ook één van de meest fotogenieke plekken. Bloggers en influencers bezoeken de stad om er prachtige foto’s te maken voor hun social media accounts zoals Instagram. Wij hebben de beste fotospots in Sevilla voor je op een rijtje gezet. Heb je je lens gepoetst? #instagrammable

Kathedraal en Giralda in Sevilla

Vanaf de Giralda van de kathedraal heb je een geweldig uitzicht over de stad. Het is een hele klim, maar je inspanning wordt beloond. En echte daredevils kunnen met een gids de Cubiertas de la Catedral (de daken van de kathedraal) bezoeken. Het uitzicht is fenomenaal! Ook zonder klim zijn de kathedraal en de Giralda meer dan de moeite waard. Vanuit welke hoek je ook fotografeert, binnen of buiten,  je foto´s zijn gegarandeerd  Instagrammable!

Kathedraal van Sevilla en Giralda toren

Metropol Parasol

Het is het grootste houten bouwwerk ter wereld, dit prachtige architectonische hoogstandje van de Duitse architect Jürgen Mayer. Las Setas (de paddestoelen) zoals het bouwwerk in de volksmond wordt genoemd, is een kunstwerk en wandelpad tegelijk.  En tegenwoordig hèt herkenningspunt van Sevilla. Van onderaf gezien is de Metropol Parasol al prachtig, maar nog vele malen mooier als je over het kunstwerk loopt en uitzicht hebt over de de hele stad. Het is op zijn mooist tijdens zonsondergang, als een warme Sevillaanse  gloed op het bouwwerk schijnt.

Metro Parasol Sevilla houten bouwwerk

Plaza de Cabildo

Dit halfronde plein ligt verscholen in de wijk Arenal, direct naast de kathedraal van Sevilla. Het is nog vrij onbekend bij toeristen en je moet even zoeken om het te vinden. Maar als je dat gelukt is, kun je genieten van de prachtige fresco´s  op de bogen van het gebouw. Plaza de Cabildo wordt vaak vanuit een schuine hoek gefotografeerd, wat een spectaculair effect heeft.

Cabildo Instagrammable spots Sevilla

Plaza de España

Ook Plaza de España mag je niet missen als je in Sevilla bent. Het is een magisch plein met kleurige azulejos (tegels). Vanuit welke hoek je ook schiet,  van veraf of dichtbij, overdag of bij nacht, het is allemaal even mooi. Heb je een drone? Dan is this the place to be!

Plaza de España vanuit de lucht
Foto credit the.three.travelers via Instagram

Real Alcazar

Een van de beste fotospots in Sevilla is onmiskenbaar het paleis en de tuinen van het Real Alcázar. Het  door Moorse koningen gebouwde en door UNESCO beschermde paleis, is een adembenemende mix van christelijke en Mudéjar architectuur. Komt het gebouw je bekend voor? Klopt, het was het Dorne paleis in de tv serie Game of Thrones. Houd je camera in de aanslag voor kleurrijke betegelde gangen, prachtige stenen bogen en rustige patio’s. Vooral de Baños de Maria Padilla en de paleistuinen leveren prachtige Instragrammable plaatjes op.

Alcazar Paleis in Sevilla

Barrio Santa Cruz

Slenter door de wijk Santa Cruz om de meest Instagrammable plekken in de stad te ontdekken. In deze oude Joodse wijk zie je overal de oranjeachtige gekleurde muren die Sevilla de speciale Pantone kleur heeft bezorgd.  Deze wijk van Sevilla heeft het allemaal: prachtige historische monumenten,  de meest charmante straatjes en pleintjes van de stad, kleurrijke markten, rustige parken en fijne tapasbars. Vooral Calle Agua is een populaire locatie voor een Instragramwaardig shot.

Sevilla heeft een eigen Pantone kleur Foto credit: Barrio Santa Cruz Sevilla via Facebook

Natuurlijk zijn er veel meer fotospots in Sevilla! Wij hebben hier onze favorieten op een rijtje gezet. Welke fotospot is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje