Jardin de la Concepcion

19e-eeuwse botanische tuinen bij Malaga

Deze 19e-eeuwse botanische tuin Jardin de la Concepción van Malaga heeft meer dan 2000 plantensoorten, waarvan sommige al meer dan 100 jaar oud zijn en heeft een oppervlakte van ruim 23 hectare. Het is één van de grotere botanische tuinen in Europa.

De botanische tuin zelf bevindt zich niet in het centrum van Malaga maar ongeveer 5 kilometer ten noorden van het centrum. De tuinen zijn perfect om de drukte van het centrum even achter je te laten en in een oase van rust te genieten van een mooi uitzicht over de stad. Het park is romantisch aangelegd met kronkelende paadjes, bruggen, vijvers, watervallen en beken.

In 1855 kochten de markies en markiezin van Loring stukken land op om deze samen te voegen tot één tuin. Het rijke stel liet een Franse tuinarchitect deze prachtige tuinen ontwerpen en aanleggen. Sindsdien zijn de tuinen nog van eigenaar gewisseld, maar in 1990 heeft de gemeente Malaga de tuinen overgekocht. De botanische tuinen werden in 1994 opengesteld voor publiek.

Vroeger was de tuin een ontmoetingsplek voor belangrijke figuren zoals adel, politici en artiesten. Vandaag is het open voor iedereen die van natuur houdt.

April-Sept: Di-Zo: 09:30-19:30
Okt-Maart: Di-Zo: 09:30-16:30
Maandag gesloten

ReizenReizen

Camino del Jardin Botanico, Malaga
Málaga 29014
Routebeschrijving



Booking.com

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje