Natuurpark La Breña y Marismas de Barbate

Kustlijn met kliffen en pijnbomen

Aan de Atlantische kust van de ten zuidoosten van de provincie Cádiz ligt het natuurpark La Breña y Marismas de Barbate, gelegen aan een kust met kliffen, bij de Straat van Gibraltar.

Het natuurgebied heeft een totale oppervlakte van 5.077 hectare, waarvan 3.925 op het land en 1.152 in zee. Het ligt boven de badplaats Barbate.

Onderdeel van het park zijn kliffen, een gebied met zeldzame planten (la Breña), een pijnbomenbos, de brakwatermoerrassen (marismas) in het getijdengebied dat gevormd wordt door de monding van Rio Barbate en het aangrenzende zeegebied.

Het heeft een van de meest opmerkelijke landschappen van de kust van Cadiz, met indrukwekkende kliffen van meer dan 100 m hoog, zoals die van de Torre del Tajo, en de iets lagere van Caños de Meca. Op sommige punten van deze kliffen ontstaan ​​drinkwaterbronnen die in kleine inhammen sijpelen.

Het toerisme komt vooral de stranden, maar ook voor het witte dorp Vejer de la Frontera dat 8 km verderop ligt. Het mooie centrum van Vejer heeft mooie bewaard gebleven bezienswaardigheden en prachtige panoramische verzichten.

ReizenReizen

Barbate, Cadiz
Barbate 11160
RoutebeschrijvingBooking.com

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje