10 tips om te doen in de wijk Soho in Malaga

Van achterbuurt tot kunstzinnig stadskwartier

De wijk Soho ligt op een steenworp van het oude centrum van Málaga. In wat een paar jaar geleden nog een smoezelige achterbuurt was voerden seksshops en afbraakpanden de boventoon. Totdat de gemeente tot een flinke make-over van deze wijk in Malaga besloot.

restaurante PicnicHip & creatief

Een subsidiepot werd vrijgemaakt voor creatieve start ups die zich in de wijk Soho vestigden en projectontwikkelaars kregen oog voor het potentieel van de oude 19e eeuwse panden die er staan. Je vindt er nu opvallend veel bio-winkels, kunstgaleries, een museum voor moderne kunst en hippe horecagelegenheden.

 

 

street art Soho MalagaStreet art

Internationaal gevierde straatartiesten zoals de Engelse D*Face, de Amerikaanse Obey en de Gentenaar ROA, gaven de finishing touch aan deze ‘nieuwe’ wijk in Malaga. Nu wandel je langs de mooiste street art. De soms bizarre werken geven zelfs de nog donkerst gebleven hoekjes een artistiek aangezicht.

Onze 10 tips voor de wijk Soho in Malaga!

  1. Proef de lekkere gerechten in het mooi ingerichte restaurant La Deriva (Alameda Colón 7) en observeer vanaf hun terras het rumoerige straatbeeld.
  2. Verderop ligt Mesón Ibérico (Calle San Lorenzo, 27). Hier eet je zoals de Malagueños dat al decennialang doen. Niks hips, maar met traditioneel en goed eten. Wij vonden de gambas pil-pil het lekkerst!
  3. Bestel vegetarische happen, verse smoothies of biologische hamburgers bij Picnic (Calle Barroso 10). Hier is een ruim terras en regelmatig worden er gezellige jamsessies georganiseerd.
  4. Eet Spaanse tapas afgewisseld met Indonesische gerechten of Marokkaanse gehaktballetjes in het knus ingerichte Mamuchis (Casa de Campos 27). Dit restaurantje wordt gerund door een uiterst vriendelijk Nederlands-Spaans koppel. 
  5. Een uitgebreide keuze uit Belgische, maar ook Spaanse ambachtelijke bieren heb je bij Cercvecería Mapamundi 2011 (Calle Trinidad Grund 7).
  6. Zoek je nog een logeeradres? Probeer de bijzonder ingerichte appartementen van Nono Charming Stay (Calle Casas de Campos 15). Leuk detail: deze werden ingericht door twee Nederlanders.
  7. Nog meer bier, maar ook lekkere gerechten, nuttig je bij La Fábrica (Calle Trinidad Grund 29). Dit is de bierfabriek van brouwer Cruzcampo. Hier zijn regelmatige activiteiten rond het thema bier en live muziekoptredens in het weekend.
  8. Kunst met een hoofdletter K vind je in het Centro de Arte Contemporánea (CAC) (Calle Alemania s/n). Het concept is geïnspireerde op een Duitse ‘kunsthalle’ en de toegang is altijd gratis. Prachtige boeken en souvenirs vind je in de winkel. Heb je trek in sushi, schuif dan aan in restaurant Óleo.CAC Malaga
  9. Een snuifje cultuur nodig? Boek dan een voorstelling in het persoonlijke ‘Broadway’ van Málaga’s beroemdste inwoner Antonio Banderas. In Teatro del Soho CaixaBank (Calle Córdoba 13) zijn, als het leven weer normaal wordt, spektakelstukken te zien. Heb je geluk, dan zie je ook de internationaal beroemde filmster en regisseur ‘himself’.
  10. Wil je meer weten over alle street art in Soho? Boek dan een street art tour bij een van de diverse aanbieders in de wijk. Een gids leidt je rond en vertelt over het hoe en wat van project MAUS en de opvallende werken die je passeert.

 

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Op deze inzoombare Google Maps-kaart vind je alle inspiratie voor je vakantie, rondreis of stedentrip in Andalusië!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

NIEUWS UIT SPANJE

nieuws uit Spanje